Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ>Πολιτική>Β. Ζορμπάς: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με στοιχεία»

Β. Ζορμπάς: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας, με στοιχεία»

vasilis zormpas 02042016 500x375 copyΜετά τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, Βασίλη Γιαννακόπουλου σχετικά με την κατηγορία ότι ο Βασίλης Ζορμπάς πιστώθηκε δικά του έργα στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, ο πρώην δήμαρχος επανέρχεται με απάντηση προς τον κύριο Γιαννακόπουλο:

«Μετά την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου, κρίνουμε σκόπιμο να απαντήσουμε. Να απαντήσουμε με αναμφισβήτητα στοιχεία και όχι με αοριστολογίες και θεωρίες, για να μπορούν οι δημότες και οι κάτοικοι να κρίνουν ορθά.

Σήμερα θα απαντήσουμε στα όσα γράφει για την ανάπλαση της  Ελευθερίου Βενιζέλου και θα ακολουθήσουν άλλες ανακοινώσεις, για κάθε έργο ξεχωριστά:

Η μελέτη της ανάπλασης πραγματοποιήθηκε το 2010 από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (επί δημαρχίας του κ. Γιαννακόπουλου, κάτι που κανείς δεν αμφισβήτησε) και ακολούθησε η δημοπράτηση του έργου. Η δημοπράτηση πραγματοποιήθηκε, πάλι επί του κ. Γιαννακόπουλου, με έκπτωση 13% (!!!!!) με την διαφορά όμως ότι στο Ταμείο του Δήμου ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για το έργο αυτό (το ύψος της δαπάνης ήταν 1.400.000 ευρώ, από ίδιους πόρους, δλδ χρήματα του Δήμου). Ένα μήνα μετά τις εκλογές του 2010 και λίγες μέρες μόνο πριν παραδώσει τη δημαρχία (που είχε χάσει), έκρινε καλό να υπογράψει την σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο χωρίς να ενημερώσει τη νέα δημοτική Αρχή, δεσμεύοντάς την έτσι νομικά και ηθικά να ξεκινήσει το έργο, για το οποίο όμως δεν είχε φροντίσει να  υπάρχουν και τα χρήματα. Λίγο καιρό αφ΄ότου αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, παρουσιάσθηκε ο ανάδοχος εργολάβος (Εταιρεία Μαστροκώστα) στον τότε δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά  και τον ρώτησε αν μπορεί να ξεκινήσει το έργο, γνωρίζοντας προφανώς την έλλειψη χρημάτων. Με την δέσμευση του Βασίλη Ζορμπά, το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011 και, κατόπιν συναίνεσης του εργολάβου, σταμάτησε τον Μάρτιο του 2012 στο ύψος της οδού Καραϊσκάκη, για να εξευρεθούν άλλοι τρόποι χρηματοδότησης, αφού όσα καταφέραμε να εξοικονομήσουμε από χρήματα του Δήμου, είχαν τελειώσει.

Με συντονισμένες, καλά οργανωμένες και επίμονες ενέργειες και διεκδικήσεις, καταφέραμε να εντάξουμε το έργο για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (28/2/2013), να ξεκινήσει πάλι στις 19/6/2013 και να ολοκληρωθεί στις 4/4/2014. Αποτέλεσμα ήταν, να εξοικονομηθούν για το Δήμο 1.400.000 ευρώ περίπου (μας επιστράφηκαν και τα 300.000 ευρώ περίπου, που είχαμε δώσει από το Ταμείο του Δήμου).

Κανείς δεν προσπάθησε να μειώσει ή να οικειοποιηθεί το όποιο έργο του κ. Γιαννακόπουλου. Όμως ο κ. Γιαννακόπουλος, έμπειρος και γνώστης στα αυτοδιοικητικά, πρέπει να γνωρίζει ότι η περίοδος που οι δήμαρχοι μελετούσαν και δημοπρατούσαν έργα χωρίς να υπάρχει στο Ταμείο ούτε ένα ευρώ γι΄αυτά, χωρίς αντίκρυσμα, τελείωσε την ημέρα που παρέδωσε τη δημαρχία, στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Και ότι αποτελεσματικός, δεν είναι αυτός που «οραματίζεται και μελετά έργα», αλλά αυτός που βρίσκει και τον τρόπο να τα χρηματοδοτήσει για να πραγματοποιηθούν».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης