Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Αγριεύει η κόντρα κυβέρνησης - ΚΕΔΕ

Αγριεύει η κόντρα κυβέρνησης - ΚΕΔΕ

KEDE MESA PRWTH amarysiaΣτις απολαβές του γ.γ. του ΥΠΕΣ Κ. Πουλάκη μεταφέρθηκε η σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΚΕΔΕ. «Συκοφαντίες Πατούλη», χαρακτήρισε ο πρώτος τα περί «αύξησης του μισθού του». 

Η αρχή έγινε με σφοδρή ανακοίνωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, μετά από τις δηλώσεις Πουλάκη στην Χίο, ο οποίος χαρακτήρισε ως «φαιδρότητα» την πρόσκληση Πατούλη προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για debate πάνω στην αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Αγριεύει η κόντρα κυβέρνησης - ΚΕΔΕ

«Με αφορμή τα όσα δήλωσε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε φαιδρότητα την πρόσκληση που απηύθυνα στον προϊστάμενο υπουργό του κ. Π. Σκουρλέτη για δημόσιο debate για την αλλαγή του Καλλικράτη , θα ήθελα να τονίσω τα παρακάτω:

Στην αστική δημοκρατία δεν είναι ο δημόσιος διάλογος φαιδρότητα.

Φαιδρότητα είναι να είσαι κυβερνητικός υπάλληλος που αυξάνει με το έτσι θέλω το μισθό του σε περίοδο κρίσης, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση που υπηρετεί, μειώνει μισθούς και συντάξεις .

Φαιδρότητα είναι να περιοδεύεις την Ελλάδα για να κάνεις δήθεν διάλογο, αλλά στην ουσία να συμπεριφέρεσαι σαν Μαυρογυαλούρος μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις και λεφτά των άλλων.

Ο κ. Πουλάκης θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τις εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ανέργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, γιατί σε περίοδο κρίσης αύξησε το μισθό που εισπράττει από τον "κρατικό κορβανά", την ίδια περίοδο που με αποφάσεις της κυβέρνησης που υπηρετεί μειώνονται μισθοί και συντάξεις, ενώ χιλιάδες νέοι επιστήμονες αναζητούν στην ξενιτιά ένα καλύτερο μέλλον.

Στο δημόσιο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη θα του ζητήσουμε να μας εξηγήσει και να δώσει σαφείς απαντήσεις γιατί η Κυβέρνηση αποσύνδεσε τους μισθούς των Γραμματέων των Υπουργείων από το μισθό των Δημάρχων και στη συνέχεια, με νέα απόφασή της, τους αύξησε κατακόρυφα.

Έχουν μεγαλύτερες ευθύνες οι Γραμματείς των υπουργείων από τους Δημάρχους ή έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από τα εκατομμύρια Eλλήνων εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων που σήμερα τα βγάζουν δύσκολα πέρα;»ypourgeio eswterikwn MESA DEYTERH amarysia

«Συκοφαντικοί ισχυρισμοί από Πατούλη»

Για «συκοφαντικούς ισχυρισμούς» κατηγορεί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών. Η επίσημη δήλωσή του, η οποία συνοδεύεται από βεβαίωση των αποδοχών του, έχει ως εξής:  «Προφανώς, η “σταυροφορία” του κ. Πατούλη εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργείου δεν πάει καλά, γι’ αυτό έχει χάσει την ψυχραιμία του και καταφεύγει σε συκοφαντίες.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάει για τους μισθωτούς, τους άνεργους και τους συνταξιούχους ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που κάθε μέρα ζητάει απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε αγαστή συνεργασία με το ΔΝΤ.

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, θυμίζω ότι το ενιαίο μισθολόγιο για το Δημόσιο που έφερε η σημερινή κυβέρνηση ήταν το πρώτο που δεν περιελάμβανε οριζόντιες περικοπές, αλλά εξομάλυνση των αδικιών και ισότιμη και διαφανή αντιμετώπιση όλων των υπαλλήλων. Επίσης, η σημερινή κυβέρνηση ήταν η μόνη που τόλμησε και αντικατέστησε τους κομματικούς Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων από υπηρεσιακά στελέχη και θεσμοθέτησε την επιλογή των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, των Γενικών Γραμματέων περιλαμβανομένων, με αξιοκρατικές διαδικασίες.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, δημοσιοποιώ τις βεβαιώσεις αποδοχών μου, όπου μπορεί ο καθένας να δει ότι ως Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ λαμβάνω σήμερα 2.678 ευρώ μηνιαίως, τη στιγμή που τον Απρίλιο του 2015 η νομοθεσία της δικής του κυβέρνησης μου εξασφάλιζε 2.913 ευρώ. Τον πληροφορώ δε ότι δεν διαθέτω υπηρεσιακό τηλέφωνο, αυτοκίνητο ή οδηγό και καλύπτω ο ίδιος τα πάσης φύσεως «έξοδα παράστασης» μου, ενώ οι εκτός έδρας μετακινήσεις μου με έξοδα της υπηρεσίας, στα δύο χρόνια της θητείας μου, ήταν συνολικά τρεις, εκ των οποίων οι δύο για τα συνέδρια της ΚΕΔΕ. Τέλος, τον ενημερώνω ότι διαμένω σε ένα ισόγειο δυάρι διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια.

Αντίθετα, ο ίδιος ο κ. Πατούλης οφείλει να δώσει απαντήσεις για πολλά πράγματα. Και κυρίως γιατί παρέσυρε την ΚΕΔΕ σε αποχώρηση από το θεσμικό διάλογο που διεξήγαγε το Υπουργείο, υποβαθμίζοντας το θεσμικό ρόλο της ως συλλογικού εκπροσώπου των αιρετών της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές επιδιώξεις ή και προσωπικές του φιλοδοξίες. Έστω και τώρα, ας αφήσει τα «πυροτεχνήματα» και ας προσέλθει σε συζήτηση για την ουσία. Εμείς τουλάχιστον, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, συζητώντας ανοιχτά με τους αιρετούς και τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης