Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Σχέδιο δράσης για 120 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Σχέδιο δράσης για 120 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

stathmoi fortisis ilektrika oximata MESA amarysiaΔέσμη προτάσεων της Περιφέρειας για προώθηση των «καθαρών» αυτοκινήτων στην Αττική παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.

Μιλώντας από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε στις 9 Απριλίου το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) στο περιθώριο της έκθεσης Domotech – Building Green για τη χρήση της πράσινης ενέργειας, ο Γ. Καραμέρος επισήμανε ότι οι προτάσεις αυτές πρόκειται να κατατεθούν άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο στο πλαίσιο της εξειδίκευσης και συμπλήρωσης του Εθνικού Πλαισίου Πολιτικής για την ανάπτυξη των υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, ώστε να επιλυθούν θεσμικά και τεχνικά ζητήματα που αποτελούν τροχοπέδη στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα αστικά κέντρα.

Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, όπως σημείωσε ο Γ. Καραμέρος, «αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, την περιβαλλοντική αναβάθμιση των αστικών κέντρων και την προστασία της δημόσιας υγείας». Και πρόσθεσε: «Βούλησή μας, είναι να συμβάλλουμε έμπρακτα με στοχευμένη εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους. Επιπλέον, το σχέδιο δράσης μας περιλαμβάνει την ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα για εγκατάσταση φορτιστών σε ιδιωτικούς χώρους, καθώς και τη σταδιακή αντικατάσταση των βενζινοκίνητων οχημάτων της Περιφέρειας».

Το συνολικό εγχείρημα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, γίνεται σε συνεργασία με καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς, ώστε να επιλύονται άμεσα ζητήματα υποστήριξης και διαχείρισης, ενώ γνωστοποίησε ότι σε πρώτη φάση εξετάζονται, είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά τα εξής σενάρια εγκατάστασης σταθμών φόρτισης στο λεκανοπέδιο:

-         Χρήση από όλους τους πολίτες με περιοχή εφαρμογής το πολεοδομικό συγκρότημα Αττικής

-         Προτεραιότητα στην υπηρεσιακή χρήση από εργαζομένους του δημοσίου τομέα

-         Χρήση από όλους τους πολίτες με εφαρμογή σε κομβικά σημεία του αστικού ιστού, όπως σταθμοί στάθμευσης, εμπορικά κέντρα, υπεραγορές τροφίμων κ.ά

-         Ολοκληρωμένη πιλοτική εφαρμογή σε ένα νησιώτικο δήμο της Περιφέρειας Αττικής.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης