Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>«Κλείδωσε» τα αμαξοστάσια η ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Κλείδωσε» τα αμαξοστάσια η ΠΟΕ-ΟΤΑ

POE OTA MESA amarysiaΚατάληψη των αμαξοστασίων των Δήμων έως Τετάρτη 21 Ιουνίου κάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων. Κατάληψη και του υπ. Εσωτερικών από το πρωί και πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου. Ανακοίνωση των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκέντρωσης συλλαλητηρίου, την ημέρα της απεργίας, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο.

Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι μετατροπή των συμβάσεων της κατηγορίας αυτής σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε κατάληψη και στο υπουργείο Εσωτερικών, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Τράκα να αναρτά στο facebook την παρακάτω δήλωση:

Η σημερινή κατάληψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Εσωτερικών είναι η πρώτη απάντηση συναντήσαμε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών που απαιτήσαμε να δώσει λύση το υπουργείο και να δώσει ο υπουργός εσωτερικών νομοθετική ρύθμιση όπως είχε δεσμευτεί ο γενικός γραμματέας μας απάντησε ότι θα γίνει συνάντηση αύριο στις 12 η ώρα με τον υπουργό εσωτερικών συνάδελφοι μόνο ένα περιεχόμενο πρέπει να έχει αυτή η νομοθετική ρύθμιση την διασφάλιση των συναδέλφων μας και την παραμονή τους στη δουλειά συνεχίζουμε τον αγώνα συνεχίζουμε το κλείσιμο των γκαράζ είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να δώσουμε και αυτή τη μάχη και να νικήσουμε...

symvasiouxoi kinitopoiisi MESA amarysiaΕργαζόμενοι Αμαρουσίου: «Γενικός ξεσηκωμός»

Σε γενικευμένες κινητοποιήσεις καλεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ως την αποκλειστική υπεύθυνη για την δυσάρεστη τροπή που πήρε το θέμα της παράτασης των συμβάσεων στην καθαριότητα, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Το Ελεγκτικό Συνέδριο την Παρασκευή το βράδυ προχώρησε στην έκδοση της απόφασης που ουσιαστικά αποτελεί κόλαφο για όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους. Θεωρεί όλες τις παρατάσεις παράνομες.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τη σημερινή εξέλιξη. Γνωρίζει πολύ καλά ότι χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους οι περισσότεροι δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας. Αν ήθελε θα προχωρούσε σε νομοθετική ρύθμιση και θα μετέτρεπε όλες τις συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου. Όμως, προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου εκχωρώντας τις υπηρεσίες καθαριότητας στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, συνειδητά «κωλυσιεργεί»  σπέρνοντας εφησυχασμό

 Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι μας έπιασαν στον ύπνο.

Με τον αγώνα μας  θα τους χαλάσουμε και στους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. Συνάδελφοι, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Από την οργάνωση του αγώνα και τη μαζικότητα του θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Χωρίς εμάς γνωρίζουν ότι κανένας χώρος δουλειάς δεν μπορεί να λειτουργήσει.

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Τώρα να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς. Τους υποσχόμαστε ότι θα μας βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους. Κανένας δεν θα παίξει με το μεροκάματο μας, με την αξιοπρέπεια τη δική μας και των οικογενειών μας, με τη ζωή των παιδιών μας.

ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ.

Από αύριο υλοποιούμε όλες τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή εργασία. Από αύριο κλείνουμε το αμαξοστάσιο. Την Δευτέρα 19,την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21/6 προχωράμε σε κατάληψη του αμαξοστασίου και την Πέμπτη 21/6 σε 24ώρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μείνει στα χαρτιά.

Απαιτούμε:

-  Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος.

-  Να μετατραπούν τώρα όλες οι συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου.

-  Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα.

-  Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι που οι δημοτικές αρχές είτε απέλυσαν, είτε δεν επαναπροσέλαβαν.

Προσυγκέντρωση του Σωματείου μας, την Πέμπτη 21/6/17 στην  πλατεία Ομονοίας στις 10:00 π.μ. Ο αγώνας μας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να είναι μαζικός, να έχει συνέχεια, δεν θα είναι μια και έξω…».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης