Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Η Περιφέρεια εξασφάλισε την μετακίνηση των ΑμεΑ του Σικιαρίδειου

Η Περιφέρεια εξασφάλισε την μετακίνηση των ΑμεΑ του Σικιαρίδειου

perifereia voreios tomeas MESA amarysia copyΟυσιαστική λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σικιαριδείου διασφάλισε η Περιφέρεια, χρηματοδοτώντας τη μετακίνηση των μαθητών ΑμεΑ από και προς τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Το ποσό που θα διατεθεί έως το καλοκαίρι του 2018 ανέρχεται σε 248.465 € και η σχετική πίστωση εγκρίθηκε ήδη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Η χρηματοδότηση κατέστη εφικτή μετά την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου (Ν. 4483), στις 31 Ιουλίου. Είχε προηγηθεί η ένταξη του Ιδρύματος, ως Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδων ΑμεΑ, στο ΠΕΠ Αττικής γεγονός που εξασφαλίζει τριετή σταθερή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 633.600 €. Επίσης, το Σικιαρίδειο επιχορηγήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με το ποσό των 232.964 €, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα λάβει έκτακτη επιχορήγηση 15.500 €. Σημειώνεται ότι οι επιχορηγήσεις, τακτικές και έκτακτες την τριετία 2014 – 2016 ήταν συνολικά 556.470 €.

«Με έργα και όχι λόγια, ενισχύουμε έμπρακτα κοινωνικές δομές που στηρίζουν ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και προστατεύουν τον κοινωνικό ιστό», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος. Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση της Περιφέρειας μέλημά μας ήταν να στηρίξουμε το Σικιαρίδειο και να εξασφαλίσουμε ουσιαστική και βιώσιμη λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία του. Με θεσμικές παρεμβάσεις της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη νέα διοίκηση του Ιδρύματος, αποτρέψαμε την οικονομική του κατάρρευση αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς, εθνικούς και ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Θα ήθελα να εξάρω τον κομβικό ρόλο που παίζει η παρουσία και οι ενέργειες του νέου Προέδρου του Ιδρύματος, Θεόδωρου Παρασκευόπουλου. Οι χρηματοδοτήσεις που διασφαλίστηκαν για το Σικιαρίδειο αγγίζουν το 1,7 εκατομμύρια ευρώ, τερματίζουν την αγωνία γονέων και εργαζομένων και παρέχουν τη δυνατότητα σε δεκάδες μικρά παιδιά και νέους να έχουν καθημερινή στέγη στο σχολείο και τα εργαστήρια του ιστορικού Ιδρύματος».

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης