Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Συνεχής στήριξη της ΚΕΔΕ στους πληγέντες της Δ. Αττικής

Συνεχής στήριξη της ΚΕΔΕ στους πληγέντες της Δ. Αττικής

KEDE mandra 3 MESA amarysia copyΣυνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η παροχή βοήθειας από την ΚΕΔΕ στους πληγέντες από την πολύνεκρη θεομηνία στην Δυτική Αττική και ειδικά στην κατεστραμμένη πόλη της Μάνδρας.

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ την Κυριακή 19 Νοεμβρίου διανεμήθηκαν σήμερα πάνω από 300 γεύματα ζεστού φαγητού, πόσιμο νερό καθώς και εκατοντάδες ζευγάρια γαλότσες. Η διανομή έγινε στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Κωνσταντίνου, πλησίον του δημαρχείου Μάνδρας Ειδυλλίας. 

Ο συντονισμός της αποστολής πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ο οποίος μαζί με τη δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη προχώρησαν στη καταγραφή των αναγκών προκειμένου να πραγματοποιηθεί στοχευμένη αποστολή μηχανημάτων και υλικοτεχνικής υποδομής. 

«Η ΚΕΔΕ συνεχίζει έμπρακτα για 5η ημέρα να βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας.  Καλώ όλους τους συναδέλφους δημάρχους και ιδιαίτερα των όμορων δήμων να διαθέσουν υδροφόρες και εργαλεία για την άμεση αποστράγγιση και τον καθαρισμό κατοικιών, οδικού δικτύου και καταστημάτων στην περιοχή. Ήδη στη προσπάθεια αυτή συμμετέχουν 4 υδροφόρα οχήματα από το δήμο Αμαρουσίου και το ΣΠΑΠ. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μπότες αδιάβροχα, καθώς και εργαλεία απολύμανσης (φτυάρια, σκούπες κ.α).

σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας κατοίκων συμφωνήθηκε να συσταθεί κλιμάκιο από ιατρούς του Θριάσιου Νοσοκομείου, το οποίο μεταβεί στη περιοχή προκειμένου να εξετάσει τους πληγέντες.

Επιπλέον ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όπως ανακοίνωσε, θα ενισχύσει οικονομικά τους ιατρούς της περιοχής προκειμένου να προβούν στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα ιατρεία τους και να μπορέσουν να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους πληγέντες.

Οι Δήμοι και οι ενδιαφερόμενοι φορείς, για την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή της ΚΕΔΕ 2132147513  και στα τηλέφωνα: 2132014950- 2132014951 του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας. 

Στο κλιμάκιο διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στο οποίο επικεφαλής ήταν ο Γ. Πατούλης, συμμετείχαν στελέχη της ΚΕΔΕ, του Δήμου Αμαρουσίου καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Β. Σιώμος. 

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης