Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ>Αντίστροφη μέτρηση για 8.171 μόνιμες θέσεις καθαριότητας

Αντίστροφη μέτρηση για 8.171 μόνιμες θέσεις καθαριότητας

ASEPΜέσω ΟΑΕΔ άλλες 674 θέσεις, ενώ οι συμβασιούχοι - «παρατα-σιούχοι» ετοιμάζουν κινητο-ποιήσεις

Στα τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για τον μεγάλο διαγωνισμό των μόνιμων καθαριότητας στους Δήμους. Το επίσημο αίτημα για 8.171 θέσεις κατατέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ήδη ετοιμάζεται η σχετική προκήρυξη.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του www.aftodioikisi.gr το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει 6 «σταθμούς», προβλέποντας τα εξής:

- 
Αποστολή Προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο στο διάστημα 8 με 15 Ιανουαρίου.

- 
Δημοσίευση σε ΦΕΚ μέσα σε 5 ημέρες από την αποστολή της προκήρυξης (σ.σ. δηλαδή από 13 έως 20 Ιανουαρίου).

- 
Άλλες 15 ημέρες γνωστοποίησης της προκήρυξης στο κοινό, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων (δηλαδή από 28 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου).

- 
Προθεσμία 15 ημερών για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και άλλες τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο διάστημα από 15 έως 22 Φεβρουαρίου.

- 
Ξεκίνημα ελέγχου την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαρτίου, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων - «παρατασιούχων των Δήμων.

- 
Η έκδοση Προσωρινών Πινάκων Διοριστέων προσδιορίζεται για τις 31 Μαρτίου 2018.

Μέσω ΟΑΕΔ οι 674

Η επίσημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορά 8.171 θέσεις, από τις συνολικά 8.845 που είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τα αιτήματα των Δήμων. Οι υπόλοιπες 674 θέσεις θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.

Οι 8.171 θέσεις που προκηρυχθούν μέσω του ΑΣΕΠ, αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ωστόσο στην κατηγορία ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται μόλις 123 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ΔΕ και ΥΕ, με τη συντριπτική πλειοψηφία, πλέον των 5.000 να αφορούν θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδοί απορριμματοφόρων, κ.ά. Για όλες τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα ζητείται ως μοναδικό προσόν το Απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή για που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980, Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Καθιστική διαμαρτυρία

Στο μεταξύ, σε καθιστική διαμαρτυρία θα προχωρήσουν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου (11 π.μ. - 2 μ.μ.) στο υπουργείο Εργασίας οι συμβασιούχοι - «παρατασιούχοι» καθαριότητας των Δήμων, οι οποίοι θεωρούν ότι με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα μείνουν εκτός, καθώς θα έχουν μειονέκτημα στη μοριοδότηση, έναντι των ανέργων συναδέλφων τους.

Περισσότερα στην κατηγορία ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ > ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης