Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>EDITORIAL>Τα… καλύτερα έρχονται (από Σεπτέμβρη)

Τα… καλύτερα έρχονται (από Σεπτέμβρη)

vouli amarysia copy copyΓράφει ο Γιάννης Μπεθάνης

Tο καλοκαίρι οδεύει προς την τελική του ευθεία και ο Αύγουστος θα σημάνει την τελευταία χαλάρωση, πριν από ένα πολύ ενδιαφέρον φθινόπωρο, όπως αναμένεται.

Η Ελλάδα επιχείρησε να βγει ξανά στις αγορές, ο πρωθυπουργός υπόσχεται έξοδο από τα μνημόνια το 2018 και ποιος ξέρει τι άλλο θα πει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η αντιπολίτευση γκρινιάζει και θεωρεί ότι όλα αυτά είναι «καπνός» και οι πολίτες εν μέσω καλοκαιριού είδαν τη «λυπητερή» της Εφορίας να έρχεται και τον, μόνιμο, πλέον, ΕΝΦΙΑ να «σκάει» στα πορτοφόλια τους στα τέλη Αυγούστου. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν στην Ελλάδα του μνημονίου.

Την ίδια στιγμή, το φθινόπωρο βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε σημείο καμπής, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες η Βουλή ενέκρινε την αναθεώρηση του «Καλλικράτη», το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που τόση συζήτηση προκάλεσε. Το αν οι αλλαγές που περιέχει θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο για τους Δήμους της χώρας, αυτό μένει να το διαπιστώσουμε συν τω χρόνω και στην πράξη. Φυσικά, μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με το εκλογικό σύστημα της αυτοδιοικητικής κάλπης το 2019. Ενδεχόμενη απλή αναλογική, θα σημάνει ένα νέο τρόπο άσκησης διοίκησης, που θα απαιτεί συνεργασίες, σύνθεση απόψεων και ευρεία συνεννόηση, αλλά που θα εγκυμονεί και κινδύνους στην ομαλή διοίκηση, με «ομηρίες», «απειλές» και πολιτικές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, προκειμένου να μπορεί μια πλειοψηφία να διοικεί τον Δήμο σε βάθος χρόνου.

Από Σεπτέμβρη, επίσης, θα δούμε πώς ακριβώς θα λειτουργήσει το εντελώς νέο σκηνικό στον χώρο των ΜΜΕ. Νέοι «παίκτες», νέοι ιδιοκτήτες, συνεργασίες, συγχωνεύσεις, αποχωρήσεις, συνθέτουν το πλέον μεταβατικό σκηνικό στην ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση και τον Τύπο, από το 1989 και μετά. Αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον και, φυσικά, ευχόμαστε όλα να κυλήσουν καλά για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον χώρο που βρίσκονται «μετέωροι» εδώ και πολύ καιρό.

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, επίσης, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε πώς ο Γιώργος Πατούλης σκοπεύει να κινηθεί στην Αθήνα, στο πλαίσιο του νέου πολιτικού του εγχειρήματος να την καταστήσει «Πρωτεύουσα Ξανά», μέσω του Ομίλου Ενεργών Πολιτών, με την κοινή γνώμη να πιστεύει ακράδαντα ότι θα μετεξελιχθεί σε δημοτικό συνδυασμό ενόψει του 2019, παρά την επιμονή του να μην το επιβεβαιώνει σαφώς, αλλά εμμέσως. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην εκτενή συνέντευξη που μας παραχώρησε για το φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας. Εκτός από τις έμμεσες πλην σαφείς «τροχιοδεικτικές» του αναφορές στις τελικές του προθέσεις για τον Δήμο Αθηναίων, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όσα αναφέρει σχετικά με τις ζυμώσεις που αναπόφευκτα θα υπάρξουν εντός κι εκτός του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ με επίδοξους και φιλόδοξους υποψηφίους δημάρχους. Ο νυν δήμαρχος εγγυάται με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα αφήσει μια ενδεχόμενη τέτοια υπόγεια (δια)μάχη να επηρεάσει την ομοιογένεια και λειτουργικότητα της διοίκησης, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη, αφού είναι αρκετά νωρίς ακόμη για να «φουντώσει» μια τέτοια εξέλιξη. Ή μήπως όχι;

Περισσότερα στην κατηγορία Editorial >

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης