Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Επικαιρότητα>Η Ίρμα άρχισε να ξεσπά τη μανία της στη Φλόριντα (video)

Η Ίρμα άρχισε να ξεσπά τη μανία της στη Φλόριντα (video)

irma 1Αφού ολοκλήρωσε το καταστροφικό της πέρασμα από την Κούβα και οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ για να απομακρυνθούν πολίτες από τα σπίτια τους λόγω σφοδρής καταιγίδας, η Ίρμα άρχισε να να ξεσπά τη μανία της στη Φλόριντα, την τρίτη πολυπληθέστερη Πολιτεία της Αμερικής.

Θυελλώδεις άνεμοι ήδη σαρώνουν τα Φλόριντα Κις.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ εκείνο που ακολουθεί καθώς ο τεράστιος τυφώνας έρχεται με ακόμη πιο δυνατούς ανέμους που εκτείνονται σε μήκος 112 χιλιομέτρων από το κέντρο του.

Η μέχρι στιγμής πορεία της Ίρμα δείχνει ότι θα ‘χτυπήσει’ στηn πλευρά προς δυσμάς της χερσονήσου (χάρτης) και θ’ ανέβει προς τα πάνω με ανέμους ταχύτητας 209 χιλιομέτρων την ώρα. Σφοδρές καταιγίδες θα ξεσπάσουν και κάποιες περιοχές θα πλημμυρίσουν

Το Μαϊάμι μοιάζει με πόλη - φάντασμα. Οι δρόμοι του είναι άδειοι καθώς οι κάτοικοί του υπάκουσαν στις απανωτές προειδοποιήσεις των Αρχών να φύγουν πριν είναι αργά.

Ίδια είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες περιοχές της Πολιτείας που έχουν υποδειχθεί ως επικίνδυνες. Ανάμεσα σε αυτές και το Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, όπου βρίσκεται η έπαυλη του Τραμπ.

Με βαλίτσες, τα κατοικίδιά τους είτε αγκαλιά είτε σε κλουβιά μεταφοράς, χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν, τις προηγούμενες ώρες, τα σπίτια τους αναζητώντας προστασία είτε σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους είτε σε συγγενείς και φίλους σε περιοχές της Φλόριντα που θεωρούνται ασφαλείς.

Περίπου το ένα τρίτο των κατοίκων της Φλόριντα, δηλαδή 6,3 εκατ. άνθρωποι διατάχτηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

 

irma seaΗ Ίρμα «ρούφηξε» τη θάλασσα στις Μπαχάμες

Τεράστιες είναι οι καταστροφές από την μανία της Ίρμα, ενός από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχει ποτέ σχηματιστεί στον Ατλαντικό, και ο οποίος κατευθύνεται τώρα απειλητικός προς τη Φλόριντα.

Η εικόνα αυτή από τις Μπαχάμες, αφότου η Ίρμα είχε 'χτυπήσει' εκεί, άφησε άπαντες άφωνους.

Ο τυφώνας άδειασε τον ωκεανό και άφησε στο σημείο άμμο και φύκια.

Το θέαμα τρομακτικό όσο και απόκοσμο.

 

 

 

 

Δείτε το βίντεο

irmaΟ κυκλώνας Ίρμα είναι μεγαλύτερος από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί

Τεραστίων διαστάσεων είναι ο κυκλώνας που εδώ και μία εβδομάδα σαρώνει την Καραϊβική και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να πλήξει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας πάνω από 210 χλμ/ώρα.

Το μέγεθος της Ίρμας φαίνεται από έναν χάρτη της Ευρώπης, πάνω στον οποίο προσαρμόστηκε η εικόνα που παρουσιάζει τώρα ο κυκλώνας, ο οποίος βρίσκεται μόλις 65 χλμ μακριά και απειλεί την Φλόριντα.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, ο ίδιος τυφώνας, αν εκδηλωνόταν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, θα καταλάμβανε μία έκταση όσο η Κεντρική Ευρώπη και σίγουρα, μεγαλύτερη από την Ελλάδα και την Ιταλία μαζί.

 
 
Περισσότερα στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης