Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Επικαιρότητα>ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: Δεν έχουμε ανάγκη την ιστορία

ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ: Δεν έχουμε ανάγκη την ιστορία

skopia«Ωριμάσαμε και δεν χρειαζόμαστε πια ρίζες 2.000 ετών» δήλωσε για τη χώρα του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σχολιάζοντας τις προσπάθειες των Σκοπίων για επίλυση του Σκοπιανούζητήματος.

«Είναι καλύτερα να συνεργαζόμαστε και να διαγωνιζόμαστε για θέματα που έχουν σημασία αντί να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος έχει πιο ένδοξες νίκες και πιο πολλές ήττες στην ιστορία του» είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σόφια, σύμφωνα με το Euractiv.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, MIA, ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ θέλει μέχρι τον Ιούνιο (που η Βουλγαρία παραδίδει την προεδρία της ΕΕ) να έχει πάρει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε μια πολιτική απόφαση τον Ιούνιο και κάνουμε τα πάντα για να πείσουμε την Ελλάδα να δώσει τη συναίνεσή της», είπε ο Ντιμιτρόφ.

Ερωτηθείς, πάντως, για τα ζητήματα που σύμφωνα με το Ζόραν Ζάεφ, έχουν ήδη κλείσει στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, δεν απάντησε. «Το μήνυμα πάντως είναι ότι η διαδικασία προχωρά» ήταν το σχόλιο του.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση να μετονομαστεί το αεροδρόμιο των Σκοπίων και να αφαιρεθεί το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πήρε ήδη ΦΕΚ και προχωρά η μετονομασία.

Σύμφωνα με τον κ. Ντιμιτρόφ, οι συνομιλίες Αθήνας και Σκοπίων για το όνομα θα ξεκινήσουν εκ νέου από την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: www.news.gr

 

 

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης