Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Εκπαίδευση>Πρώτο κουδούνι με σχολεία έτοιμα και λειτουργικά στο Δήμο Ηρακλείου

Πρώτο κουδούνι με σχολεία έτοιμα και λειτουργικά στο Δήμο Ηρακλείου

agiasmos 3Έτοιμα βρήκε ο αγιασμός τα σχολεία, καθώς, όπως ανακοινώθηκε , «οι υπηρεσίες δούλεψαν εντατικά το καλοκαίρι, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρουν φρεσκαρισμένους χώρους και λειτουργικές υποδομές».

Ο Δήμος τόνισε πως αναλυτικός απολογισμός των εργασιών θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες, ωστόσο, ενδεικτικά αναφέρεται πως τους προηγούμενους μήνες ο προχώρησε στην μόνωση των σχολικών κτιρίων - που έχριζαν της σχετικής παρέμβασης - σε βαψίματα τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους των σχολείων, σε επισκευές προβληματικών σημείων, στην προμήθεια των υλικών που χρειάζονται για το μάθημα και τις δραστηριότητες. Παράλληλα, υπενθύμισε πως ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του έργου μετατροπής των οδών έξω από τις εισόδους των δημοτικών και των νηπιαγωγείων της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με πράσινα παρτέρια, για να αναβαθμισθεί η εικόνα των σχολείων και, πρωτίστως, να εξασφαλισθεί η ασφαλής μετάβαση από και προς το σχολείο για τα παιδιά.

Ο Δήμος υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να συντηρεί και να φροντίζει τα σχολικά κτίρια καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς με προγραμματισμένα έργα, αλλά και παρεμβάσεις αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Κορυφαίο όλων, όπως σημειώνει, είναι η εργολαβία που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα για την ανάπλαση των αύλειων χώρων σε όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου με τη δημιουργία, ουσιαστικά, μιας μίνι παιδικής χαράς σε κάθε ένα από αυτά.

 «Όλο το καλοκαίρι δουλέψαμε στον Δήμο με μεράκι και αγάπη για αυτή την στιγμή. Το πρώτο κουδούνι, που θα βρει τα παιδιά της πόλης μας σε σχολεία όμορφα, λειτουργικά, με άρτιες υποδομές. Τώρα η σκυτάλη περνάει στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς για να ετοιμάσουν τις νέες γενιές Ηρακλειωτών. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους. Καλή σχολική χρονιά», ανέφερε στο μήνυμα του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος περιόδευσε στους αγιασμούς των σχολείων της πόλης.

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης