Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΗΡΑΚΛΕΙΟ>Εκπαίδευση>Γιορτινοί... γρίφοι στη Λέσχη Ανάγνωσης

Γιορτινοί... γρίφοι στη Λέσχη Ανάγνωσης

vivliothiki copyΕπόμενο ραντεβού με τα παιδιά την… 3η Τετάρτη του Ιανουαρίου

Με δημιουργική διάθεση και ενδιαφέροντες γρίφους πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη η τελευταία συνάντηση για το 2017, λίγο πριν την έλευση του 2018, με τα παιδιά της Λέσχης Ανάγνωσης ηλικίας 9-12 ετών. Συντονίστρια ήταν η συγγραφέας Βασιλική Μουργελά που πραγματοποιεί για 2η χρονιά τη δράση εθελοντικά. Στη συνάντηση, μετά από επιθυμία των παιδιών, όπως και στην προηγούμενη συνάντηση, δημιουργήθηκε ένα όμορφο πάντρεμα ανάγνωσης και παιχνιδιού. Πολύτιμα εργαλεία έγιναν δύο από τα βιβλία της σειράς «Λύσε τον Γρίφο» - Εκδόσεις Susaeta (David Clove) «Το Αρχοντικό των λαβυρίνθων» και «Ο πλανήτης με τα μυστικά».

Η συντονίστρια χώρισε τα παιδιά σε δύο ομάδες, ώστε να δουλέψουν ομαδικά και με πνεύμα συνεργασίας. Έλυσαν γρίφους, οι οποίοι ακόνισαν το μυαλό τους στα μαθηματικά, γνώρισαν μέσα από την ανάγνωση καινούριες λέξεις και ταξίδεψαν στον κόσμο της φαντασίας και της εξερεύνησης. Τα βιβλία κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης και έδειξαν να ενθουσιάζονται. 
Στο τέλος δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι, αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και ανανέωσαν το ραντεβού τους με έναν ακόμη γρίφο: Για την 3η Τετάρτη του Ιανουαρίου…

Περισσότερα στην κατηγορία ΗΡΑΚΛΕΙΟ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης