Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Κοινωνία>Βγάζουν «στο σφυρί» σπίτι απόρου

Βγάζουν «στο σφυρί» σπίτι απόρου

Για συνολικό χρέος 2.790,87 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προσαυξήσεων, μπήκε σε πρόγραμμα πλειστηριασμού για την Τετάρτη 24 Απριλίου, η μοναδική κατοικία συμπολίτη μας, άνεργου εδώ και χρόνια, άπορου σύμφωνα με βεβαίωση του Δήμου. 

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς που έκανε παρέμβαση, μαζί με άλλους πολίτες στην Εφορία και απέτρεψαν προς το παρόν τον πλειστηριασμό, το θέμα δεν σταματάει εκεί: «Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του προϊσταμένου της ΔΟΥ Κηφισιάς, στις τρεις παρεμβάσεις της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς το τελευταίο διάστημα, αλλά και όλα όσα σε καθημερινή βάση διατυπώνονται από κυβερνητικά χείλη, η πραγματικότητα, αδυσώπητη και σκληρή, τα διαψεύδει. Μετά από συνδυασμένη παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και άλλων συμπολιτών μας την προηγούμενη Πέμπτη 18/4 (κινητοποίηση στην εφορία Κηφισιάς και σχετικές παραστάσεις), η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που δόθηκαν έχει αποτραπεί, και το σπίτι του άπορου και άνεργου συμπολίτη μας εξαιρέθηκε από τον πίνακα του πλειστηριασμού.

Το θέμα όμως δεν σταματάει εκεί. Στις παρεμβάσεις μας προς τα αρμόδια τμήματα της Εφορίας, οι υπάλληλοι μάς πληροφόρησαν πώς τέτοια και ανάλογα μέτρα λαμβάνονται για κάθε οφειλέτη που χρωστά πάνω από 300 ευρώ. Για τα μικρότερα ποσά, ναι μεν δεν προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών, αλλά σε άλλα μέτρα, όπως κατάσχεση μισθών, συντάξεων, τυχόν ενοικίων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. Η πολιτική της κοινωνικής εξόντωσης από την κυβέρνηση και τους προστάτες της ΕΕ και ΔΝΤ, η πολιτική του πλιάτσικου της δημόσιας περιουσίας (εδώ φτιάχνονται άλλοι πίνακες πλειστηριασμών με εξευτελιστικές τιμές ξεπουλήματος) συνεχίζεται αμείωτα». 

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καλεί τους πολίτες της περιοχής μας να επικοινωνούν μαζί της για κάθε τέτοιο ή ανάλογο ζήτημα στην Εφορία, στη ΔΕΗ ή όπου αλλού και κυρίως «να βρεθούν κοντά της στον αγώνα και τις προσπάθειες αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, να οργανώσουμε ένα δίκτυο πληροφόρησης αλληλεγγύης αντιστάσεων στα μέτρα που οδηγούν στην κοινωνική εξαθλίωση. Αν αυτοί πορεύονται με βάση τη διάδοση του φόβου, την εξατομίκευση, την υποταγή, την ιδέα ‘‘κάτσε στ’ αβγά σου, τίποτα δεν γίνεται’’, εμείς χωρίς να είμαστε ‘‘Ρομπέν των Δασών’’, ξέρουμε πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει από την αντίσταση, την ενότητα, την αλληλεγγύη, τον μαζικό αγώνα και έχουμε δει πώς ο δρόμος αυτός έχει και μπορεί να έχει αποτελέσματα. Μέχρι να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτούς και την πολιτική τους».

Νέα συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην εφορία Κηφισιάς προγραμματίζεται από τη Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς την Πέμπτη 25 Απρίλη στις 9 το πρωί.

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - ΕΕ - Κυβέρνησης, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 6974105775, internet: http://epitropikifisias.blogspot.gr/, Facebook & Twitter: Επιτροπή Κηφισιάς

 
Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης