Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Κοινωνία>Διευρύνεται το Συντον. Φορέων

Διευρύνεται το Συντον. Φορέων

Κορυφώνονται οι ενέργειες του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων στον Δήμο Κηφισιάς, το οποίο και διευρύνεται, κατά των σχεδίων εγκατάστασης και λειτουργίας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιομάζας, στην περιοχή Καλυφτάκι. 

Μετά τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία και ελήφθη υπόψη, αλλά και την καθυστερημένη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, που έλαβε δυο  μήνες έπειτα ομόφωνη αρνητική απόφαση - ψήφισμα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση άναψε με τη σειρά της το «πράσινο φως» για την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση βιομάζας στην Κηφισιά.

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη μονάδα του είδους που εγκρίθηκε στην Αττική, καθώς στους υπόλοιπους δήμους, όπου επιχειρήθηκε μια τέτοια επένδυση, υπήρξαν από την πρώτη στιγμή καθολικές αντιδράσεις και το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε αρνητικές γνωμοδοτήσεις. 

Σε αυτόνομη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης του εργοστασίου βιομάζας, προχωρούν οι κάτοικοι της Κηφισιάς, μέσω του Συντονιστικού Φορέων, που έχει συσταθεί κατά της κατασκευής του εργοστασίου. Από την πλευρά του ο Δήμος Κηφισιάς, έπειτα και από την πρόσφατη  απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προσφεύγει, επίσης, στον υπουργό ΠΕΚΑ και, ανάλογα με την κατάληξη, στο ΣτΕ.

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου, κατά τη συζήτηση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την έγκριση κονδυλίου που αφορά στα έξοδα της προσφυγής, οι φορείς και οι κάτοικοι αναμένεται να είναι παρόντες και θα διεκδικήσουν από τον Δήμο, ως συνέχεια της ομόφωνης απόφασής του κατά της δημιουργίας του εργοστασίου, να συνδράμει στα έξοδα της προσφυγής τους στο ΣτΕ.

«Αλλά η μάχη θα κριθεί αλλού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων: «Στη συστράτευση όλων των φορέων της πόλης μας στον αγώνα και στην ενεργό συμμετοχή των δημοτών σε όλες τις φάσεις του. Κάτι που ήδη αποδείχτηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5/6, όπου η μαζική παρουσία των δημοτών ανέτρεψε την ευμενή για την επένδυση, μέχρι τότε, στάση του δημάρχου, ο οποίος δεν έφερε εγκαίρως το θέμα στο Δ.Σ. και οδήγησε στην ευνοϊκή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Δράσεις του Συντονιστικού Φορέων

Έτσι λοιπόν, το Συντονιστικό Φορέων, σε συνεδρίασή του την  Πέμπτη 4 Ιουλίου αποφάσισε:

Να απευθυνθεί στο λαό της Κηφισιάς, εκδίδοντας ενημερωτική προκήρυξη που θα μοιραστεί πόρτα - πόρτα, σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου Κηφισιάς. Γιατί η ενημέρωση είναι η πρωταρχική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του κόσμου σε κινητοποιήσεις που αναμένονται, σε έναν αγώνα, ο οποίος προβλέπεται μακροχρόνιος. Ταυτόχρονα, αφίσα με ανάλογο περιεχόμενο θα τοιχοκολληθεί σε επίκαιρα σημεία της Κηφισιάς.

Να απευθύνει έκκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους μαζικούς φορείς της Κηφισιάς για ισότιμη πλαισίωση του Συντονιστικού των Φορέων και από κοινού σχεδιασμό των επόμενων δράσεων. Για το σκοπό αυτό οι φορείς έχουν προσκληθεί σε κοινή σύσκεψη για τη διεύρυνση του Συντονιστικού και τον προγραμματισμό των δράσεων κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δημήτρη Καλογερόπουλου, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς.

Ζητούν την ενεργό συμμετοχή όλων για την ανατροπή της απόφασης του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και για τη διεύρυνση του υπάρχοντος Συντονιστικού των Φορέων.


Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης