Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Κοινωνία>Εγκαίνια για το Δημ. Πολυϊατρείο

Εγκαίνια για το Δημ. Πολυϊατρείο

Σελίδες

Poliatreia-1Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Δημοτικό Πολυϊατρείο Κηφισιάς «Διονύσιος Βαρελάς», το οποίο στελεχώνεται από 35 εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα στους δημότες. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κανελλόπουλος

Εκατοντάδες κάτοικοι βρέθηκαν στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της Κάτω Κηφισιάς, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα 3, όπου λειτουργεί το Δημοτικό Πολυϊατρείο, για την τελετή των εγκαινίων. 

Μεταξύ αυτών και διαμαρτυρόμενοι που ύψωσαν πανό, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς, ενεργοί πολίτες, αλλά και εργαζόμενοι από το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», οι οποίοι αντέδρασαν έντονα για τη «συρρίκνωση της υγείας», προς τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. 

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, ο δωρητής Νικόλαος Βαρελάς, που με χορηγία της οικογένειάς του ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Πολυϊατρείου και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Κηφισιάς «Κοινωνική Μέριμνα», Μαρία Κεφαλά - Σαλματάνη. Στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.

Δεσμεύσεις για τους «Αγίους Αναργύρους»

Στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε την σημασία της προληπτικής ιατρικής και εξήρε το έργο των εθελοντών ιατρών αλλά και της οικογένειας Βαρελά. «Για να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο, έχει συμπράξει το κράτος, δίνοντας το κτίριο ενός οργανισμού, ο Δήμος Κηφισιάς και η οικογένεια Βαρελά, ο ιδιώτης που το χρηματοδότησε. Αυτό αποδεικνύει πως αν συνεργαστούμε μπορούμε να πάμε μπροστά και να περάσουμε απέναντι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, για να δοθεί η άδεια στους γιατρούς που προσφέρουν υπηρεσίες στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Κηφισιάς και να πάρουν κωδικό στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να γράφουν τα φάρμακα των πολιτών.

 Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ακόμη ότι σε 10 ημέρες, το Γενικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» θα είναι σε πλήρη εφημερία.

 Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στη δημιουργία του νέου Πολυϊατρείου, την οικογένεια Διονυσίου Βαρελά, τους εθελοντές γιατρούς, την πρόεδρο Μαρία Κεφαλά - Σαλματάνη και το Δ.Σ. της «Κοινωνικής Μέριμνας», τους εργαζόμενους στον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εθελοντές πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής και της «Κοινωνικής Μέριμνας» είναι να μην υπάρχει κανένας δημότης χωρίς περίθαλψη, χωρίς φαγητό.


Προηγούμενο 1/2 Επόμενη σελίδα

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης