Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτική>Τραγούδι για να σμίξουν τον κόσμο

Τραγούδι για να σμίξουν τον κόσμο

Το αδιαχώρητο επικράτησε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θεατράκι των Εργατικών Κατοικιών της Κάτω Κηφισιάς. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά «ένα πανόραμα δημιουργίας και αγώνα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, με θέμα «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο». 

 Δημιουργίας με το Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς, που κράτησε μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού τμήματος της εκδήλωσης, ερμηνεύοντας  τραγούδια έντεχνα, λαϊκά και δημοτικά. Αλλά βέβαια και με την πρώτη δημόσια παρουσία της Παιδικής Χορωδίας του Συλλόγου Εργατικών, που συμμετείχε στην εκδήλωση. Τον πήχη της ποιότητας ανέβασε πολύ ψηλά το τρίο από εκλεκτά μέλη των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, που με υπέροχα τραγούδια, αλλά και εύστοχα σχόλια για τον αγώνα ενάντια στο μαύρο, στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, το αγωνιστικό τους ήθος και την εμπνευσμένη παρουσία τους, κράτησαν το άλλο μέρος του προγράμματος.

Η παρουσίαση του αγωνιστικού προσώπου της ελληνικής κοινωνίας, εκτός από τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, έγινε από εκπροσώπους των καθηγητών, του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Φλέμιγκ και του Συντονιστικού Φορέων της Κηφισιάς, κατά του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα που σχεδιάζεται στο Καλυφτάκι, ενώ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και πολλά μέλη συλλόγων και σωματείων της περιοχής.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς ο Γιάννης Αδριανός, ο οποίος αφού περιέγραψε σύντομα την πολιτική και τα αποτελέσματα των μνημονίων και της εξάρτησης, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις αυτής της πολιτικής. «Πολιτική που χρειάζεται σιγή στην ενημέρωση,  το φόβο και το βούρδουλα του αστυφύλακα και χτύπημα της δημοκρατίας (με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κ.λπ.)». Πρότεινε δε ως μόνο δρόμο, το τρίπτυχο αγώνας και ενότητα, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι αιτίες που τη δημιουργούν.

Η συνέχεια είχε τραγούδια της ελληνικής ροκ σκηνής από το Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς, στο οποίο συμμετείχαν οι Μάριος Πάλλας (τραγούδι), Χριστίνα Παπανδρέου (πλήκτρα), Απόστολος Κατακουζηνός (ντραμς), Γιάννης Σούλπης (μπάσο), Χριστιάννα Νταμπ (τραγούδι), Κώστας Ζευκιλής (κιθάρα). 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η Άννα Μαθιού, καθηγήτρια σε Λύκειο της περιοχής, μέλος της τοπικής ΕΛΜΕ, που αναφέρθηκε στο νέο Λύκειο που σχεδιάζουν με εξετάσεις και φροντιστήρια σε όλες τις τάξεις, με νέα κλεισίματα σχολείων, με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη, κ.α., αλλά και στους κοινούς αγώνες των καθηγητών με τους μαθητές και τους γονείς.

Μετά την παρέμβαση των καθηγητών, ήρθε η σειρά των παιδιών. Η Παιδική Χορωδία του Συλλόγου Εργατικών και Κάτω Κηφισιάς ήταν η έκπληξη της βραδιάς. Ανέβηκε στη σκηνή με τον Μάριο Πάλλα και τραγούδησε δυο τραγούδια στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση. Η παρουσία των παιδιών σκόρπισε τον ενθουσιασμό από γονείς και φίλους.

 Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Σπύρου Παπακωνσταντίνου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ». Ο ίδιος αναφέρθηκε στα νοσοκομεία της περιοχής, το Νταού Πεντέλης, το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Ραφήνας και το Παπαδημητρίου που ήδη έκλεισαν, αλλά και στο «Αμαλία Φλέμιγκ», που όπου νά ’ναι κλείνει, με 300 επιπλέον εργαζόμενους στην ανεργία. «Δεν ήταν η μοίρα μας αυτή, δεν ήταν γραφτό να έρθει το μνημόνιο και η τρόικα, ήταν επιλογή», είπε. 

Ακολούθησαν τα εκλεκτά μέλη των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, με ένα πρόγραμμα με έντεχνη μουσική των μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που εκτός από την εξαιρετική τους καλλιτεχνική παρουσία, έδωσαν και τον τόνο στην εκδήλωση με τις παρεμβάσεις τους και με σχόλια για την πολιτική, τον πολιτισμό και το αγωνιστικό ήθος, τόσο αναγκαίο στους καιρούς που ζούμε. Ήταν οι: Θέμης Συμβουλόπουλος - Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, Τεό Λαζάρου - Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Λουκάς Πανουργιάς - Χορωδία ΕΡΤ.


Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης