Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Πολιτική>Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Epitropi-Agona«Η Εφορία Κηφισιάς προχωράει πιλοτικά τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις άμεσα. Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι»; 

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Κηφισιάς, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 9:00 το πρωί, για τα χαράτσια της ΔΕΗ που βεβαιώνονται στην εφορία, τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Όπως τονίζεται στο ενημερωτικό της σημείωμα για τα παραπάνω θέματα που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά:

Το έκρυβαν τόσον καιρό, το παραδέχονται τώρα: Το χαράτσι της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) για το ΄11 και το ΄12, δεν πληρώθηκε για 1.645.000 παροχές τα δύο αυτά χρόνια. Είμαστε πολλοί αυτοί που αρνηθήκαμε να πληρώσουμε, για μια κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο που πρόβλεπε ότι θα μας κάνουν  διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι. Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν, όπως επιχειρούν και πάλι: 

Μέσα στο 2013 ήρθαν ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για το χαράτσι του 2011 από τις εφορίες, ληξιπρόθεσμες το ΄13, που πρέπει να πληρωθούν μέχρι 31/1/2014. Μέσα στο 2014, έρχονται και νέες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις (το Γενάρη ήρθαν σε πολλούς) από τις εφορίες για τα χαράτσια της ΔΕΗ του 2011 και 2012, που δεν πληρώθηκαν, για ταυτοποιημένες παροχές, ή για όσες βρέθηκαν από τις διασταυρώσεις στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων που έγιναν το 2013.

Η προθεσμία εξόφλησης είναι στο τέλος του μήνα από την ηλεκτρονική ειδοποίηση (εμφάνιση της οφειλής στο Taxis και αποστολή email στη δηλωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Όσο για τα ποσά, επικρατεί χάος. Τμήματα του χαρατσιού που έχουν πληρωθεί μέσω ΔΕΗ, η εφορία τα ζητάει και πάλι. Οι ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις δεν έχουν καμία πληροφορία, ούτε για την την παροχή που αφορά η οφειλή. Ο πολίτης θα πρέπει πάλι να στηθεί στην ουρά, να χάσει μεροκάματα, και να αποδείξει ο ίδιος προσκομίζοντας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα εκατοντάδες λάθη. Και αν δεν μπορεί, θα τον υποχρεώσουν να πληρώσει ότι αυτοί θέλουν.

Για να απομυζήσουν και το τελευταίο μας ευρώ, επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν εφαρμόζοντας τον καινούριο νόμο που ψήφισαν (δε θα πάρουμε νέα μέτρα μας έλεγαν!):

• Ληστρικά πρόστιμα για όλο ή για κάθε υπόλοιπο οφειλής σε περίπτωση τμηματικής καταβολής οποιουδήποτε ποσού: 10% για καθυστέρηση πληρωμής 2 μηνών, 20% μετά από 1 χρόνο, 30% μετά από 2 χρόνια.

• Ηλεκτρονική κατάσχεση ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ από τραπεζικούς λογαριασμούς αδιακρίτως: μισθοδοσίας, συντάξεων, καταθέσεων

• Κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, σε δεύτερο στάδιο, και πλειστηριασμός.

Η εφορία Κηφισιάς προχωράει πιλοτικά τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις άμεσα. Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι; Η ηλεκτρονική κατάσχεση από λογαριασμούς χωρίς ειδοποίηση είναι αντισυνταγματική. Είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη να ενημερώνεται πριν το κράτος προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του (παράγραφος 2, άρθρο 20 του Συντάγματος). 

Όλοι στη συγκέντρωση στην εφορία Κηφισιάς, την Παρασκευή 31/1 στις 9 το πρωί.

Επίσης: Συγκέντρωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής τη Δευτέρα 3/2 στις 10 πμ., στη ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Αναξαγόρα 6-8.


Ο νέος νόμος για τις κατασχέσεις

Μαζί με όλα, ήρθε και ο νέος νόμος για τις κατασχέσεις. Διαφημίστηκε από κυβέρνηση και τους καναλάρχες που την υπηρετούν ως «προστασία» για τους δανειολήπτες. Το αντίθετο ισχύει: Άνοιξαν την πόρτα για απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τώρα για όλους όσους δεν πληρούν τα κριτήρια του νόμου (και είναι οι περισσότεροι). 

Όσοι μάλιστα ενταχθούν στη ρύθμιση υποχρεούνται να πληρώνουν μεγάλα ποσά, ενώ γίνονται όμηροι της τράπεζας, αφού με την παραμικρή καθυστέρηση πληρωμής, θα αίρεται η προστασία τους. Αναλυτικά:

• Ο νόμος παρέχει προσωρινή μόνο προστασία (σε όσους την παρέχει) μόνο για το 2014.

• Μόνο για χρέη προς τράπεζες, και όχι για παράδειγμα προς την εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία, και μόνον εφόσον πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

• Προστατεύεται μόνο η κύρια κατοικία, και όχι όπως πριν και κατοικία στη οποία δεν κατοικεί ο δανειολήπτης (αν πχ. μένει σε ενοικιαζόμενη).

• Υπάρχει όριο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ της προστατευόμενης κατοικίας.

• Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (αφαιρουμένων των κρατήσεων για ταμεία, φόρο εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης) πρέπει να είναι μέχρι 35.000 ευρώ.

• Η συνολική αξία κινητής και ακίνητης περιουσίας να είναι μικρότερη των 270.000.

• Από αυτή, το σύνολο των καταθέσεων πρέπει να ήταν μικρότερο από 15.000 στις 20/11/2013.

• Τα παραπάνω όρια αυξάνουν κατά 10% για άτομα με αναπηρία πάνω από 67% ή για οικογένειες με 3 παιδιά και πάνω.

• Κατά τη διάρκεια ισχύος της απαγόρευσης πλειστηριασμών ο οφειλέτης οφείλει να καταβάλλει:

• 10% του μηνιαίου εισοδήματός του για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 15.000.

• 20% για το τμήμα του εισοδήματος μεγαλύτερο από 15.000.

• Για άτομα με αναπηρία ή πολύτεκνες οικογένειες το όριο των 15.000 γίνεται 20.000.

• Για εμπόρους & Ελ. Επαγγελματίες, τουλάχιστον το 20% της τελευταίας ενήμερης δόσης.

• Εάν ο οφειλέτης καθυστερήσει τις παραπάνω πληρωμές για πάνω από 3 μήνες συνολικά, αίρεται η απαγόρευση πλειστηριασμού.

• Ο δανειολήπτης πρέπει να κάνει υπεύθυνη δήλωση μέχρι 31/1/2014 ή εντός 2 μηνών από την επίδοση διαταγής πληρωμής, ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις, αναγράφοντας και κινήσεις λογαριασμών του που ξεπερνούν 1.000 ευρώ τους τελευταίους 24 μήνες.

• Η τράπεζα θα τον καλέσει να προσκομίσει μέσα σε ένα μήνα όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι καλύπτει τις προϋποθέσεις.

Εμείς αγωνιζόμαστε: 

• Να καταργηθεί ο νόμος για την επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα γιατί είναι κοινωνικά άδικος, δυσβάστακτος, ισοπεδωτικός και ταξικός.

• Να καταργηθούν όλες οι εξοντωτικές διατάξεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πχ. τα τοκογλυφικά πρόστιμα.

• Να προστατευθεί απόλυτα η πρώτη κατοικία των εργαζόμενων, άνεργων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων, για χρέη προς το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Την κρίση, την ανεργία και την ύφεση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς.

• Να πληρώσουν ΤΩΡΑ οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, και το κράτος αυτά που χρωστάει στα ασφαλιστικά ταμεία. Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς 


Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε. - Κυβέρνησης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ.: 6974105775

Ιnternet: http://epitropikifisias.blogspot.gr.

Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης