Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΚΗΦΙΣΙΑ>Τοπικές Δράσεις>Ενάντια στις κατασχέσεις

Ενάντια στις κατασχέσεις

Κινητοποίηση στη ΔΟΥ Κηφισιάς από φορείς και πολίτες, ενάντια στην πιλοτική εφαρμογή κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου.

Στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, συμμετείχαν η Επιτροπή Κατοίκων Ωρωπού, η ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς, εκπρόσωποι και μέλη τοπικών φορέων και πολίτες, ανένταχτοι, αλλά και κόσμος από ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική. Την κινητοποίηση στήριξαν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής και η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί STOP.

Στη συγκέντρωση μοιράστηκαν προκηρύξεις της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς για το χαράτσι της ΔΕΗ και την αποστολή του στην Εφορία, αλλά και για το νόμο για τους πλειστηριασμούς, όπως και η κοινή προκήρυξη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, στον οποίο και συμμετέχει η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, για τους πλειστηριασμούς. 

Όπως σημειώνουν τα μέλη της Επιτροπής Κηφισιάς, «από τις αντιδράσεις του κόσμου φάνηκε καθαρά ότι ο λαός έχει φτάσει στα όριά του, μετά απ’ όλη αυτή τη φοροληστεία. Η ‘‘παγωμάρα’’ με την οποία αντιμετωπίζονταν ορισμένες πρόσφατες σχετικές πρωτοβουλίες, έχει δώσει τη θέση της σε αγανάκτηση. Η σχετική διαθεσιμότητα που ο κόσμος δηλώνει, συνυπάρχει όμως με απογοήτευση και λογικές ανάθεσης των προβλημάτων σε άλλους, έξω από μας».

Η απάντηση της Εφορίας

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έκανε παράσταση στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Κηφισιάς. Τέθηκε το ζήτημα των υπέρογκων επιβαρύνσεων στα μικρά εισοδήματα, σε αντίθεση με τη μονιμοποίηση της φοροαποφυγής από το μεγάλο κεφάλαιο, που ενισχύεται από την κυβερνητική πολιτική, όπως τεκμηριώθηκε μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων. 

Το καινούριο στοιχείο στο επίπεδο των κατασχέσεων μισθών και συντάξεων, είναι ότι υπάρχουν κατασχέσεις που είναι στο χέρι της Εφορίας να τις αναστείλει αλλά και ένα άλλο μεγάλο τμήμα κατασχέσεων που υλοποιούνται κεντρικά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. 

Η Εφορία θέλει να αυξήσει τη φορολογητέα ύλη, «εμείς γνωρίζουμε πού βρίσκεται η φορολογητέα ύλη που θα πρέπει να αναζητηθεί», τονίστηκε από τους εκπροσώπους της συγκέντρωσης: «Στα μεγάλα εισοδήματα, στα οποία με το νέο νόμο υπάρχει ελάφρυνση. Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης και του φορολογικού μηχανισμού είναι να χτυπάει εκεί που είναι εύκολο, στους μισθωτούς, συνταξιούχους και ανήμπορους, και όχι το μεγάλο κεφάλαιο».

Όσο για το τι πρέπει να γίνει, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, είναι αναγκαίο ένα δίκτυο αλληλεγγύης και πληροφόρησης, ώστε όταν προκύπτουν ζητήματα κατασχέσεων και πλειστηριασμών, να μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα τους αποτρέπουν, όπως έγινε πρόσφατα στην Κηφισιά. Στη συγκέντρωση αναφέρθηκε περιστατικό από συμμετέχουσα, όπου η Εφορία, για χρέος 5.000 ευρώ, ζητάει υποθήκευση ακινήτου, ως προαπαιτούμενο για γονική παροχή του ακινήτου. 

Το ραντεβού των συγκεντρωμένων ανανεώθηκε στην κεντρική κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη, στη ΔΟΥ Α’ Αθηνών.

Λεπτομέρειες για το ζήτημα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων, την αποστολή του ΕΕΤΗΔΕ στην Εφορία, το νέο νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τα ζητήματα αυτά, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς (http://epitropikifisias.blogspot.gr).


Περισσότερα στην κατηγορία ΚΗΦΙΣΙΑ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης