Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Κόσμος>XXI Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων

XXI Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων

02 amarysiaΠερισσότεροι από 2000 μαθητές και σπουδαστές απ’ όλη τη Ρωσία θα συμμετάσχουν στην ΧΧΙ Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής (Biopolitics International Organisation – B.I.O. www.biopolitics.gr), που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2016. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως επιστημονικές συζητήσεις και παρουσιάσεις, ατομικούς και ομαδικούς διαγωνισμούς, εκθέσεις φωτογραφίας, εκθέσεις χειροτεχνίας, επισκέψεις στα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης, καθώς και συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με κεντρικό άξονα τον βιοπολιτισμό.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο Επιστημονικό Κέντρο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, στο Πολυτεχνείο Μέγας Πέτρος της Αγίας Πετρούπολης, και στο Πολυτεχνείο της Αγίας Πετρούπολης για τα Φυτικά Πολυμερή, και θα εστιάσουν στην επιστημονική έρευνα καθώς και στη βιο-θεώρηση της τεχνολογίας, την κοινωνική ανάπτυξη, την παιδεία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Η μουσική, το θέατρο, ο χορός και οι εικαστικές τέχνες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ΧΧΙης Βιο-Ολυμπιάδας των Νέων, ενώ καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί για όλη την διάρκεια των επταήμερων εκδηλώσεων.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 15 Αυγούστου 2016.

Η ΧΧΙ Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων θα κλείσει με την απονομή βραβείων και διπλωμάτων στους ακόλουθους τομείς:

• 
Πλέον καινοτόμες λύσεις στην προστασία του περιβάλλοντος

• 
Βέλτιστες πρακτικές στον τομέα των περιβαλλοντικών εφαρμογών

• 
Συμβολή στην προώθηση της διεθνούς περιβαλλοντικής συνεργασίας και βιοπολιτικής

• 
Συμβολή στην προώθηση του βιοπολιτισμού

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, και τα βραβεία θα απονείμουν η Πρόεδρος της Β.Ι.Ο., Καθ. Αγνή Βλαβιανού - Αρβανίτη, οι Πρυτάνεις των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, και άλλες προσωπικότητες.

Οι Βιο-Ολυμπιάδες των Νέων διεξάγονται κάθε χρόνο στην Αγία Πετρούπολη από το 1996. Για την πραγματοποίησή τους συνεργάζονται διακεκριμένοι φορείς, όπως, μεταξύ άλλων, η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, το Πολυτεχνείο Μέγας Πέτρος της Αγίας Πετρούπολης, το Πολυτεχνείο της Αγίας Πετρούπολης για τα Φυτικά Πολυμερή, και το Διαπεριφερειακό Οικολογικό Κέντρο Περιοχής Βαλτικής και Λαντόγκα. Η μεγάλη τους επιτυχία οφείλεται κυρίως στις άοκνες προσπάθειες του Καθ. Alexander Shishkin, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Οικολογικής Τυποποίησης του Πολυτεχνείου της Αγίας Πετρούπολης για τα Φυτικά Πολυμερή.

Σχολές του Βίου (www.bios-club.spb.ru) πραγματοποιούνται επίσης κάθε χρόνο στην Αγία Πετρούπολη από το 1992, και προετοιμάζουν τους νεαρούς μαθητές και σπουδαστές για τη συμμετοχή τους στις Βιο-Ολυμπιάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε:

• 
Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (B.I.O.) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.biopolitics.gr

• 
Διαπεριφερειακό Οικολογικό Κέντρο Περιοχής Βαλτικής και Λαντόγκα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.bios-club.spb.ru

Για πληροφορίες και το πρόγραμμα στα Ρωσικά: www.bios-club.spb.ru και https://drive.google.com/file/d/0B9hBrhiKwBabLXhZYmxjbHFDR3M/view?pref=2&pli=1

Δηλώσεις της Καθηγήτριας Αγνής Βλαβιανού - Αρβανίτη

1. Άθλος σημαίνει επίτευγμα και αφορά κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Οι Βιο-Ολυμπιάδες των Νέων είναι μία διεθνής προσπάθεια να ενθαρρύνουμε τις επόμενες γενιές να αναλάβουν ηγετικό ρόλο για έναν καλύτερο κόσμο. Με τη συνεργασία τέχνης και τεχνολογίας για την προστασία του περιβάλλοντος, οι Βιο-Ολυμπιάδες των Νέων ευαισθητοποιούν τους νέους ως προς τις πλέον κρίσιμες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις και δίνουν έμπνευση για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ελπίδας.

2. Με τη συνεργασία τέχνης και τεχνολογίας σε κοινές επιστημονικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, οι Βιο-Ολυμπιάδες των Νέων δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές και σπουδαστές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε κάθε δημιουργικό τομέα. Συμπεριλαμβάνοντας και τη μελέτη της βιοποικιλότητας της περιοχής που διασχίζει ο ποταμός Νέβα, μαζί με τις τέχνες, τη μουσική και τον χορό, οι Βιο-Ολυμπιάδες των Νέων έχουν συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση του βιοπολιτισμού.

Καθηγητρια Αγνή Βλαβιανού - Αρβανίτη
Πρόεδρος και Ιδρύτρια της B.I.O.
Δηλώσεις του Καθηγητή Alexander Shishkin

1. Είμαστε υπερήφανοι για την μακροχρόνια συνεργασία με την Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής και θαυμάζουμε τον αγώνα της Οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της ισορροπίας στον κόσμο μας. Η δράση της Β.Ι.Ο. εμπνέει τους νέους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, όπως μαρτυρούν οι 20 Βιο-Ολυμπιάδες των Νέων που έχουμε διοργανώσει από κοινού με τόση επιτυχία.

Καθηγητησ Alexander Shishkin
Επικεφαλής του Εργαστηρίου
Οικολογικής Τυποποίησης
του Πολυτεχνείου της Αγίας Πετρούπολης
για τα Φυτικά Πολυμερή
Ιδρυτής και Επόπτης Έρευνας
του Διαπεριφερειακού Οικολογικού
Κέντρου Περιοχής Βαλτικής και Λαντόγκα
Περισσότερα στην κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ > ΚΟΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης