Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Life Style>Bono: «We ’re ΟΝΕ, but we ’re not the same»

Bono: «We ’re ΟΝΕ, but we ’re not the same»

bonoEξοργισμένος με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει σε έναν από τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς που έχει συνιδρύσει το 2004 με τον Μπόμπι Σράιβερ -της ευρύτερης οικογενείας των Κένεντι- κατά της ακραίας φτώχειας και για την αντιμετώπιση ασθενειών, εμφανίσθηκε ο τραγουδιστής των U2 Bono.

Ο οργανισμός λέγεται ONE, έχει έδρα στο Γιοχάνεσμπουργκ και αυτή τη στιγμή υπάρχουν κατηγορίες, ενώ επίκεινται και μηνύσεις από την πλευρά των πρώην εργαζομένων, οι οποίοι, κατά τις δηλώσεις τους, έχουν υποστεί bulling, σεξουαλική παρενόχληση και άλλες ταπεινώσεις.

Ανάμεσα σε άλλα, μια παντρεμένη εργαζόμενη δήλωσε ότι δέχθηκε πιέσεις να κοιμηθεί με έναν ηλικιωμένο Τανζανό παράγοντα και όταν αρνήθηκε, υποβιβάστηκε σε ρεσεψιονίστ με μείωση μισθού. Επιπλέον, άλλοι εργαζόμενοι παραδέχτηκαν ότι διευθύντρια του οργανισμού στην περιοχή εξανάγκασε ορισμένους από αυτούς να εκτελούν οικιακές εργασίες στο σπίτι της τα Σαββατοκύριακα. Μια σειρά τέτοιων κατηγοριών, άρχισαν να κηλιδώνουν τη φήμη του οργανισμού, ο οποίος ιδρύθηκε με απώτερο σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και τη μείωση των ασθενειών σε χώρες της Αφρικής.

Σε επιστολή της, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΝΕ Campaign, Gayle Smith παραδέχθηκε ότι μεταξύ 2011 και 2015 υπήρξε «θεσμική αποτυχία» στον οργανισμό.

Ο Bono από την πλευρά του μίλησε για κακοδιαχείριση και χαμηλά ηθικά standards, τα οποία γνώριζε και ο ίδιος μέχρι τώρα, αλλά όλες αυτές οι καταγγελίες που ήρθαν στην επιφάνεια τελευταίως, τον έχουν κάνει έξαλλο.

«Λυπούμαστε όλοι βαθιά. Μισώ το bulling, δεν το αντέχω. Τα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια απέτυχαν να προστατεύσουν αυτούς τους εργαζόμενους κι αισθάνομαι ότι χρειάζεται να αναλάβω μέρος της ευθύνης» είπε ο Ιρλανδός τραγουδιστής, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να συναντηθεί με τα θύματα.

Περισσότερα στην κατηγορία Life Style >

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης