Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Εκπαίδευση>Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχει... θέμα!

Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχει... θέμα!

vivliothikiΤο 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ξεκινάει, πιλοτικά, ένα καινούργιο πρόγραμμα για τις Βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ).

Κάθε μήνα θα οργανώνονται 4 εργαστήρια για σχολικές τάξεις γύρω από ένα κοινό θέμα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, ως μέλος του ΔΕΒ, θα υλοποιήσει τα ακόλουθα θέματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με τα Δημοτικά σχολεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Το θέμα του Ιανουαρίου είναι οι «ερωτήσεις». *

1η συνάντηση: "Οι ερωτήσεις στην αρχή της χρονιάς" Φτιάχνουμε κατάλογο ερωτήσεων για να τις απαντάμε κάθε χρόνο. Τί, πώς, γιατί, πότε, ποιος ..... ;

2η συνάντηση: "Η καλή ερώτηση" της Λιλή Λαμπρέλλη: Δέκα και ένα παραμύθια σοφίας για καιρούς κρίσης και άλλων δεινών (εκδ. Πατάκή), παραμύθια, ερωτήσεις, πιθανές απαντήσεις;

3η συνάντηση: "To Ελαφοκάραβο" του Slater Dashka (εκδ. Μεταίχμιο). Οι ερωτήσεις του Μάρκο και οι απαντήσεις που μπορούμε να του δώσουμε.

4η συνάντηση: "Γιατί ερχόμαστε στον κόσμο;" του Wolf Erlbruch (La grande question εκδ. Edition Etre, Paris). Μία μεγάλη ερώτηση με πολλές απαντήσεις.

Ο Φεβρουάριος αφιερώνεται στις «μάσκες», το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως το εξερευνούμε ιστορικά και καλλιτεχνικά.

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας της «ποίησης» και στις βιβλιοθήκες αναρωτιόμαστε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίζουμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητούμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες.

Ο Απρίλιος είναι ένας εικαστικός μήνας. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους πίνακες του «Ρενέ Μαγκρίτ» που κρύβουν φιλοσοφικές σκέψεις και ιδέες.

Ηλικίες: 8-12 χρόνων

Διάρκεια: κάθε μηνιαίο θέμα περιλαμβάνει 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις, διάρκειας 1 ½ ωρών η κάθε μία.

Επίσης, κάθε μήνα θα αποστέλλεται προς όλα τα Δημοτικά Σχολεία  το αναλυτικό πρόγραμμα των επόμενων μηνών, εκτός Ιανουαρίου 2018, προκειμένου να δηλώνεται εγκαίρως συμμετοχή των εκπαιδευτικών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους.

Με το καινούριο αυτό πρόγραμμα, που υποστηρίζει τα παιδικά τμήματα των βιβλιοθηκών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών επιχειρούν να αναδείξουν μακροπρόθεσμα τις δυνατότητες των βιβλιοθηκών ως κέντρα παιδείας και εκπαίδευσης, όπου η γνώση είναι ένα διαρκές πεδίο εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη είτε με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.#_blank">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε τηλεφωνικά στα 210-6128825 (ώρες λειτουργίας: 10.30π.μ.-6.30μ.μ.)

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης