Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>Ανεξαρτητοποίηση Σκαμάκη για λόγους ευθιξίας

Ανεξαρτητοποίηση Σκαμάκη για λόγους ευθιξίας

skamakis foto amarysia copyΤην ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Η Πόλη της Ζωής μας» ανακοίνωσε με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρώην αντιδήμαρχος και τέως δήμαρχος Λυκόβρυσης, Χρήστος Σκαμάκης, αφήνοντας αιχμές για τον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη και τον πρόεδρο του ΠΕΑΠ, Χρήστο Φωτίδη, τους οποίους κατηγορεί για την στάση τους σε πρόσφατη συζήτηση για το θέμα των συμβάσεων στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης.

Όπως καταγγέλλει στην επιστολή του, ο κ. Σκαμάκης βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής λεκτικής επίθεσης, στην οποία δεν υπήρξε αντίδραση, στάση που, όπως τονίζει, τον έκανε να νιώσει προσβεβλημένος και ως εκ τούτου να προχωρήσει στην ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του από τον συνδυασμό.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Σκαμάκης αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή καταγγέλλω όλα όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικά με το θέμα των συμβάσεων, ενώπιον καθηγητών, συναδέλφων αυτοδιοικητικών και Σωματείων εργαζομένων δέχθηκα καταιγισμό ύβρεων, απειλών και χυδαίων εκφράσεων από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου και την κόρη της, θίγοντας την ηθική μου υπόσταση, την οικογενειακή μου αξιοπρέπεια και τη μέχρι σήμερα διαδρομή μου στα αυτοδιοικητικά και τοπικά δρώμενα.

Τις ίδιες προσβλητικές βολές και επιθέσεις αίσχους και ντροπής, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, εξαπέλυσαν εναντίον καθηγητών, ιδρυτικών στελεχών του Ωδείου, που θίγουν κατάφωρα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σε όλο αυτό το σκηνικό της απαξίωσης του Δημοτικού Ωδείου, ο Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. και συνάδελφος κ. Φωτίδης, αν και παρών, υπήρξε ο μεγαλύτερος απών. Ως απλός θεατής παρακολουθούσε το κατάπτυστο υβρεολόγιο χωρίς να προστατεύσει θεσμικά την ηθική υπόσταση εργαζομένων, αιρετών, διαφυλάττοντας παράλληλα το κύρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης αν και ενημερώθηκε από εμένα προσωπικά δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν ανέλαβε καμία πολιτική ευθύνη, ταυτιζόμενος με την απαθή και συνυπεύθυνη στάση του κ. Φωτίδη. Ουσιαστικά επιτρέπει στις «Κυρίες» αυτές να υβρίζουν, στον κ. Φωτίδη να παρακολουθεί ως θεατής την πλήρη απαξίωση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος,στα ιδρυτικά στελέχη και τους καθηγητές να είναι στον «αέρα» χωρίς συμβάσεις και το μέλλον του Ωδείου αβέβαιο.

Μετά απ’ όλα αυτά για μένα η ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη «Η Πόλη της Ζωής μας» είναι μονόδρομος, νιώθοντας κατάφωρα προσβεβλημένος από τη στάση του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις και εκείνος απαξίωσε «σιωπώντας» τη δική μου Ιστορία.

Δηλώνω υπεύθυνα, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος του Δήμου μας, ότι θα παραμείνω δίπλα σε όλους τους πολίτες και δημότες της πόλης μας και θα συνεχίσω να προσφέρω, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια.

Με τη στάση μου σήμερα προασπίζομαι την Ιστορία μου, την Αξιοπρέπειά μου και τα Δημοκρατικά μου ήθη.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΜΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πρώην Αντιδήμαρχος

Τέως Δήμαρχος Λυκόβρυσης».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, με ενδιαφέρον αναμένονται οι πιθανές τοποθετήσεις επί του θέματος από την πλευρά τόσο του δημάρχου, όσο και του προέδρου του ΠΕΑΠ, ενώ ενδιαφέρον θα έχει και η στάση που θα κρατήσει ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης