Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>«Προϋπολογίζοντας το μέλλον, σίγουρα έχετε χάσει και το παρόν»

«Προϋπολογίζοντας το μέλλον, σίγουρα έχετε χάσει και το παρόν»

patouli amarysia copyΓια «αβλεψίες», «προχειρότητα» και «προσχηματικό “κουκούλωμα” οφειλών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη, με αφορμή την κατάρτιση του προϋπολογισμού του Νομικού Προσώπου του Δήμου.
Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και ο τρόπος με τον οποίο καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός του ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με σφραγίδα της διοίκησης Φωτίδη, απέχουν μακράν από τον ρεαλισμό και την υπευθυνότητα. Από τη μία οι αβλεψίες, η προχειρότητα σε έσοδα και έξοδα και απ’ την άλλη η παντελής απουσία εκτιμήσεων και το προσχηματικό «κουκούλωμα» οφειλών. Είναι σαφές πως η διοίκηση του ΠΕ.Α.Π. δεν έχει να επιδείξει καμιά στρατηγική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Το μόνο που την ενδιέφερε, στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου 2017 του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν η άρον - άρον ψήφιση του προϋπολογισμού, αναμένοντας την πρώτη αναμόρφωσή του για να συνεχίσει την καταστροφική της πολιτική.
 
Αν και επί ημερών μας, -ως πρόεδρος στη διοίκηση του ΠΕ.Α.Π.-, παραδώσαμε ένα νομικό πρόσωπο με μηδενικό χρέος, ξεχρεώνοντας 390.000 ευρώ οφειλές προηγούμενων διοικήσεων, αυτό δεν αξιοποιήθηκε από την τωρινή διοίκηση επωφελεία του κοινωνικού συνόλου. Ο σημερινός πρόεδρος, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, οδηγούν στα τυφλά το νομικό πρόσωπο, χαράζοντας τη δική τους προσωπική και εσωστρεφή πολιτική, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.
 
 
Η παρακμή της πολυδιάστατης κοινωνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του ΠΕ.Α.Π., στα χέρια ανίκανων διοικήσεων, φαίνεται πλέον και από τα πολλαπλά περιστατικά αντιθεσμικότητας και διαβλητών διαδικασιών που έρχονται στο φως. Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγελίες εργαζόμενων κάνουν λόγο για την επιβολή εμπάργκο από τη διευθύντρια του Ωδείου στην τέλεση των καθηκόντων τους, με πρόσχημα ότι η επιτροπή αξιολόγησης προσλήψεων προσωπικού θα πετάξει από το παράθυρο συγκεκριμένους καθηγητές. Δηλαδή, αν και η διαδικασία προσωπικής συνέντευξης για τις προσλήψεις των καθηγητών του Ωδείου είναι σε εξέλιξη, κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι τη θεσμική τους ιδιότητα, απ’ ό,τι καταγγέλθηκε, με την ανοχή της διοίκησης του ΠΕ.Α.Π., κάνουν επιλεκτικές εκκαθαρίσεις, προκαλώντας την κοινωνία για τις μεθόδους εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλουν. Το περιστατικό αυτό, που αποτελεί συνέχεια των «κακών προηγούμενων» στις διαδικασίες και τη λειτουργία του Ωδείου, τις οποίες και έχω αναδείξει από τις αρχές του 2017, δεν θα μείνει αναπάντητο και δεν θα συγκαλυφθεί.
 
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους προσπαθούν να μετατρέψουν έναν υγιή κοινωνικό Οργανισμό σε «βιλαέτι» προσωπικών επιδιώξεων. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το ΠΕ.Α.Π., σε κάθε στάδιο λειτουργίας του, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου και των διοικούντων τον Δήμο. «Προϋπολογίζοντας» το μέλλον, έχετε χάσει το παρόν. Να είστε βέβαιοι κύριοι της ανεύθυνης και επικίνδυνης διοίκησης ότι οι πολίτες κρίνουν, συγκρίνουν και στο τέλος θα «κάνουν τον λογαριασμό».
Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης