Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτική>«Είμαστε πανελλαδικά ουραγοί»

«Είμαστε πανελλαδικά ουραγοί»

theodwrakopoulosΔιαμαρτυρία της «Συμμαχίας Πολιτών» για την μη αξιοποίηση των υποδομών για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Το ζήτημα της απευθείας μετάδοσης μέσω διαδικτύου των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου επανέφερε με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας στην Πεύκη, είχε εξασφαλιστεί η σχετική υποδομή για την ραδιοτηλεοπτική τους μετάδοση, η οποία, ωστόσο, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε. Σε ανακοίνωσή της η «Συμμαχία Πολιτών» αναφέρει σχετικά:

«Με αφορμή τη σύσταση της διαπαραταξιακής επιτροπής για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός κανονισμού που παραμένει επτά χρόνια με τα λάθη του και τα κενά του, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έθεσε και πάλι το θέμα με το έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών, που υπάρχει από την συγχώνευση των δυο δήμων έως σήμερα. «Είμαστε πανελλαδικά ουραγοί. Ελάχιστοι σήμερα δήμοι δεν καλύπτουν τα δημοτικά τους συμβούλια και δεν ενημερώνουν τους κατοίκους» τόνισε.

Ο δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής σήμερα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ, της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης, ζήτησε να συμπεριληφθεί στον κανονισμό η υποχρέωση της διοίκησης του δήμου για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά. Γεγονός που μπορεί ο δήμος να κάνει εύκολα γιατί υπάρχουν έτοιμες οι εγκαταστάσεις επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου.

«Στην περίοδο της δικής μας θητείας στην Πεύκη ήμασταν μεταξύ των πρωτοπόρων δήμων σε ολόκληρη τη χώρα που είχαμε καθιερώσει απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γνωρίζουν οι  πολίτες από πρώτο χέρι για τις συζητήσεις που γίνονται και τις αποφάσεις που λαμβάνονταιν» ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε:

«Επίσης τον τελευταίο χρόνο της θητείας μας στην Πεύκη, το 2010, εξασφαλίσαμε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με το  οποίο μεταξύ άλλων εγκαταστήσαμε εντελώς δωρεάν κάμερες και όλα τα τεχνικά μέσα και για την τηλεοπτική μετάδοση των συνεδριάσεων. Η διοίκηση Φωκιανού που ανέλαβε το δήμο το 2011 και με πρόεδρο του Δ.Σ. το σημερινό δήμαρχο, αν και τα βρήκε όλα έτοιμα τα χρησιμοποίησε μόνο 2-3 φορές και μετά σιωπή. Έπεσε σκοτάδι στις όχι μόνο στις ραδιοφωνικές αλλά και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Κάτι που συνεχίζεται και σήμερα. Ο λόγος; Ας τον εξηγήσουν οι ίδιοι. Κάποια δικαιολογία θα βρούνε. Εξ άλλου μπορούν να πούνε ότι φταίει η …διοίκηση  Θεοδωρακόπουλου που καθιέρωσε για λόγους διαφάνειας τις απευθείας μεταδόσεις πριν από 10 χρόνια και έβαλε μπελάδες στους επόμενους».

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης αφού επαίνεσε την προσπάθεια τοπικών μέσων  για να καλύψουν τηλεοπτικά την ενημέρωση από τις συνεδριάσεις στάθηκε στο έργο της διαπαραταξιακής επιτροπής για τη σύνταξη του κανονισμού και υπογράμμισε ότι από όλες τις παρατάξεις καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια η οποία θα βοηθήσει ώστε το Δ.Σ να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

«Απλώς άργησε πολύ η σύσταση αυτής της επιτροπής. Κι αν καθιερωθεί όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός η απλή αναλογική για τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνει δουλειά από την αρχή» είπε.

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης