Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΥΚΗ>Πολιτισμός>Φόρος τιμής τον Γιάννη Διαμαντόπουλο

Φόρος τιμής τον Γιάννη Διαμαντόπουλο

diamantopoulos 3 amarysiaΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η ονοματοδοσία του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης τιμώντας τη μνήμη του ανθρώπου που «κόσμησε» την πόλη με το έργο του.

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης από πολίτες και όμορφα συναισθήματα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ονοματοδοσίας της σε «Αίθουσα  Γιάννη Διαμαντόπουλου», ως φόρος τιμής στον αείμνηστο Γιάννη Διαμαντόπουλο που «κόσμησε» την πόλη με τις Αρχές, τις Αξίες του και κυρίως την προσφορά του στον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό.

Ο Γιάννης Διαμαντόπουλος υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης αλλά και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λυκόβρυσης. Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών αποτέλεσε μία χαρισματική προσωπικότητα, ιδιαίτερα αγαπητή για το ήθος και τις Αρχές της.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της δημοτικής τελετής ονοματοδοσίας του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης σε «Γιάννης Διαμαντόπουλος», υπήρξε ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την αναβάθμιση της Λυκόβρυσης, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του Πολιτισμού.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης και το ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πευκης, ενώ στο περιθώριό της παρουσιάστηκε και το βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή και τη δράση του Γιάννη Διαμαντόπουλου.

«Τιμήθηκε ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος και ταυτόχρονα όλοι οι πολίτες που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το κοινό καλό!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονοματοδοσία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Λυκόβρυσης Πεύκης μετά από πρόταση της ανεξάρτητης σήμερα δημοτικής συμβούλου Κικής Νικολαροπούλου, πρόταση που συνεπικουρήθηκε από Φορείς και Συλλόγους, με πρώτη, βεβαίως την Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης.

Τα αποκαλυπτήρια της χαρακτηριστικής επιγραφής ονοματοδοσίας του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης που πλέον κοσμείται με το όνομα του αείμνηστου Γιάννη Διαμαντόπουλου πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό, αγαπημένο φίλο και συμπαραστάτη του εκλιπόντος.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης Τάσος Μαυρίδης: «Η ημέρα ονοματοδοσίας του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης ήταν μία ξεχωριστή ημέρα για εμάς στον Δήμο, μία ημέρα μνήμης με ιδιαίτερη συγκίνηση για τον Άνθρωπο Γιάννη Διαμαντόπουλο αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη και ευγνωμοσύνη για τη μεγάλη προσφορά του στη Λυκόβρυση. Ο Γιάννης Διαμαντόπουλος ήταν στην πράξη ένας ακούραστος στρατιώτης προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ένας Άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά πάντα με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον, ένας Άνθρωπος με Αρχές, Αξίες και Αρετές παράδειγμα προς μίμηση σε όλους εμάς στη μεγάλη οικογένεια της Λυκόβρυσης Πεύκης. Η απουσία του όχι μόνο για την οικογένειά του αλλά και για όλους εμάς στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης είναι σίγουρα δυσαναπλήρωτη. Το φωτεινό του όμως παράδειγμα της προσφοράς και της αγάπης στο κοινωνικό σύνολο θα μας συντροφεύει πάντα, δείχνοντας μας τον δρόμο της συλλογικότητας και του αστείρευτου περισσεύματος καρδιάς και αγάπης».

Περισσότερα στην κατηγορία ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης