Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Κοινωνία>Kαταγγελία για θάνατο καρκινοπαθούς λόγω χαλασμένου αξονικού τομογράφου στο "Σισμανόγλειο"

Kαταγγελία για θάνατο καρκινοπαθούς λόγω χαλασμένου αξονικού τομογράφου στο "Σισμανόγλειο"

sismanogleio amarysiaΤον θάνατο μίας καρκινοπαθούς, η οποία χρειάστηκε να διακομιστεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», διότι ο αξονικός τομογράφος στο «Σισμανόγλειο» δεν λειτουργούσε, καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «η γυναίκα, που είχε επιβαρυμένο ιστορικό, μεταφέρθηκε στην εφημερία του «Σισμανογλείου» το πρωί με σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι γιατροί έκριναν ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα αξονική τομογραφία, που δεν μπορούσε να γίνει στο νοσοκομείο γιατί ο τομογράφος ήταν χαλασμένος».

«Έτσι, η γυναίκα διακομίστηκε στο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου κατέληξε λίγη ώρα αφού υποβλήθηκε στην εξέταση», συμπληρώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Εάν ήταν σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος του «Σισμανογλείου» θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι έχει υπογραμμίσει και στο παρελθόν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς από την έλλειψη αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία.

«Και πόσοι άλλοι ασθενείς, τροχαία ατυχήματα έχουν τραγική κατάληξη ή μένουν ανάπηροι εξαιτίας της καθυστέρησης στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου;», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Τι απαντά το Σισμανόγλειο για τον θάνατο της 83χρονης καρκινοπαθούς

Ανακοίνωση για τον θάνατο της καρκινοπαθούς, που απεβίωσε λίγο μετά την αξονική τομογραφία στο «Αμαλία Φλέμινγκ», εξέδωσε η διοίκηση του «Σισμανογλείου», απαντώντας στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η 83χρονη έπασχε από νεοπλασματική νόσο με εκτεταμένες μεταστάσεις. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι προ δύο μηνών είχε νοσηλευτεί στον «Ευαγγελισμό» με διαταραχές εκπομπής αφασικού τύπου και επικοινωνίας, ενώ είχαν διαπιστωθεί και ευμεγέθεις εστίες με τήξη και οίδημα.

Έτσι τονίζεται ότι στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας η ηλικιωμένη εισήχθη στο «Σισμανόγλειο» με διαταραχή συνείδησης, αλλά εργαστηριακά καλά ευρήματα και κρίθηκε αναγκαία η υποβολή της σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου λόγω ιατρικού ιστορικού.

Όπως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου του «Σισμανογλείου» η ασθενής μεταφέρθηκε στις 13:00 μ.μ. στο «Αμαλία Φλεμινγκ», όπου υπέστη ανακοπή και παρά την προσπάθειες ανάψησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατέληξε.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστήριξε ότι «εάν ήταν σε λειτουργία ο Αξονικός Τομογράφος του Σισμανογλείου η ασθενής θα γλίτωνε την ταλαιπωρία, θα ήταν πιο άμεση η ιατρική αντιμετώπιση και μπορεί να ζούσε».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης