Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Κοινωνία>Κυριακή του Πάσχα στο Μαρούσι με αρνιά, αυγά και γλέντι

Κυριακή του Πάσχα στο Μαρούσι με αρνιά, αυγά και γλέντι

pasxa marousi 2 MESAamarysiaΜε σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, περίπου 2.500 χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έγιναν μία μεγάλη οικογένεια και γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος.

Στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου, με προσκεκλημένη όλη την πόλη στη μεγάλη γιορτή και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, το παραδοσιακό γλέντι στήθηκε από νωρίς το μεσημέρι, με τη ζωντανή παραδοσιακή μουσική και τα τραγούδια να διανθίζουν το εορταστικό κλίμα. Με οικοδεσπότη το δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, το Πασχαλινό Τραπέζι είχε όλα όσα συνθέτουν την παράδοση του τόπου μας και χρωματίζουν τα ήθη και τα έθιμα μας.
Συνολικά 140 οβελίες, κόκκινα αυγά, πασχαλινά κουλουράκια, σαλάτες, αναψυκτικά, κ.α. προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους του Δήμου Αμαρουσίου, με το κρασί να ρέει άφθονο.

Η ατμόσφαιρα ευφορίας και χαράς ήταν διάχυτη. Η μεγάλη οικογένεια του Δήμου Αμαρουσίου απόλαυσε τα πασχαλινά εδέσματα, διασκέδασε και χόρεψε σε λαϊκούς, νησιωτικούς και παραδοσιακούς ρυθμούς μέχρι αργά το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την άριστη εξυπηρέτηση των παρευρισκόμενων, (καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου σε μία καινοτόμο πρωτοβουλία, σέρβιρε τα εδέσματα σε κάθε έναν από τους συμπολίτες μας στο πασχαλινό τραπέζι, χωρίς ταλαιπωρία και αναμονή σε σειρές).          

Την σκυτάλη στο παραδοσιακό, νησιώτικο και λαϊκό τραγούδι είχαν οι καλλιτέχνες Μαρία Λάγιου, Βασίλης Πάτσιος, Λευτέρης Μπουρνής, Ευαγγελία Σταυρινού και η Θεώνη Βελλή, ενώ τους καλλιτέχνες συνόδευσαν οι μουσικοί: Βασίλης Ντόκος (κλαρίνο – δημοτικό τραγούδι), Λευτέρης Μπουρνής (βιολί- νησιώτικο τραγούδι), Βασίλης Κανελλόπουλος (λαούτο), Θάνος Παπασωτηρίου (πιάνο, πλήκτρα), Νίκος Καρνάβας (κρουστά – τύμπανο), Δημήτρης Σαββαΐδης (μπουζούκι), Κώστας Μαννιός (κιθάρα),Δημήτρης Γιαννόπουλος (μπάσο).

Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και Ενηλίκων του Τμήματος Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου εμπλούτισαν με παραδοσιακούς χορούς την εκδήλωση, στην οποία την ευθύνη της παρουσίασης είχε ο ηθοποιός Βασίλης Παπαδόπουλος και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιώργος Υδραίος.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με όλους για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο, ευχόμενος σύντομα να έλθει η ανάπτυξη στη  χώρα μας και να ξεκινήσει η αναγέννηση για μία νέα Ελλάδα. 

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε από καρδιάς τους χορηγούς για τις ευγενικές χορηγίες τους, μέσα από τις οποίες κατέστη δυνατόν ο Δήμος Αμαρουσίου να προσφέρει και εφέτος ένα πλούσιο πασχαλινό τραπέζι με όλη την πόλη προσκεκλημένη, χωρίς κόστος για τους πολίτες και δημότες. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς τους εργαζόμενους και τους εθελοντές για τη πολύτιμη συμβολή τους στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.
«Στο Μαρούσι αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες από την οικονομική κρίση και να προχωρούμε μπροστά. Με πίστη στις δυνάμεις μας, με την ελπίδα και την αισιοδοξία που εκπέμπει το μήνυμα της Ανάστασης, μπορούμε να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. «Ευχαριστώ» από καρδιάς όλους τους χορηγούς μας, που με τη διάθεση προσφοράς που τους διακρίνει, μας έδωσαν τη δυνατότητα να γιορτάσουμε Όλοι Μαζί το Πάσχα στο Μαρούσι», δήλωσε ο δήμαρχος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας και ο υπεύθυνος για τις δράσεις του Δήμου Παντελής Τσιτσιμπάσης.      

     

      

                   

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης