Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Κοινωνία>Κατανυκτικός ο Επιτάφιος στο Μαρούσι

Κατανυκτικός ο Επιτάφιος στο Μαρούσι

epitafios marousi amarysiaΣε ατμόσφαιρα θρησκευτικής ευλάβειας και κατάνυξης ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μέλη της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών παρακολούθησαν την κορύφωση του Θείου Δράματος με την προσδοκία της Αναστάσεως.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο δήμαρχος παρέστη στην τελετή της Αποκαθήλωσης, στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ αργότερα παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ο κ. Πατούλης με την οικογένεια του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε την Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού. Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού συναντήθηκε στην πλατεία Κασταλίας  με τους Επιτάφιους των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου και Αγίων Αναργύρων. Τις ψαλμωδίες των εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ύμνοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Ανήμερα τη Μεγάλη Παρασκευή, όπως ορίζει η παράδοση, ο δήμαρχος συμμετείχε στην Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου. Στην Περιφορά του Επιταφίου συμμετείχαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης