Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>Τα οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος προκάλεσαν… Σικιαρίδειο «έμφραγμα»

Τα οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος προκάλεσαν… Σικιαρίδειο «έμφραγμα»

sikiarideio ergazomenoi diamartyria amarysia copyAρνητική εξέλιξη είχε το θέμα της βιωσιμότητας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η λειτουργία του διακόπηκε πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ζήτησε την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, το οποίο η ίδια είχε ορίσει προ διετίας.

Τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, η οποία αφήνει «ξεκρέμαστους» δεκάδες γονείς και παιδιά ΑμεΑ που καθημερινά φιλοξενούνται στις δομές του Σικιαρίδειου, δεν απέτρεψαν ούτε οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ούτε οι προτάσεις που κατέθεσαν στη Θ. Φωτίου στη συνάντηση που είχαν μαζί της. Μάλιστα, η αν. υπουργός εξακολουθεί να αρνείται την εκταμίευση 15.000 ευρώ για κάλυψη λειτουργικών αναγκών, όπως των μετακινήσεων των παιδιών, τη στιγμή που ο ΕΟΠΠΥ εξακολουθεί να μην καταβάλει τις ύψους 240.000 € υποχρεώσεις του προς το  Ίδρυμα.

Οι προτάσεις

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, δημοσίευσαν τις προτάσεις τους, στις οποίες, εκτός από το οικονομικό μέρος, περιλαμβάνονται και οι ανάγκες για επιπλέον προσωπικό. H ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Υπουργό κυρία Φωτίου, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μας ζητήθηκε να καταθέσουμε ως εργαζόμενοι τις προτάσεις μας σχετικά με τη «διάσωση» του Σικιαριδείου Ιδρύματος.

Θα θέλαμε να τονίσουμε πως προκειμένου να είμαστε σε θέση να κάνουμε προτάσεις και να υλοποιήσουμε όποιες από αυτές δύνανται, προαπαιτείται η εξόφληση των δεδουλευμένων μας και η εξασφάλιση της ομαλής και τακτικής μισθοδοσίας του προσωπικού ως είθισται.

Να σημειωθεί επίσης ότι εμείς οι εργαζόμενοι του Σικιαρίδειου καθημερινά κάνουμε όλοι ως σύνολο και ο καθένας ξεχωριστά, ότι είναι δυνατό για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Ως εργαζόμενοι είμαστε απλά αποδέκτες μιας κατάστασης και δεν έχουμε κανένα ρόλο υπευθύνου στην ανεύρεση λύσεων και πόρων για τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος. Ως εκ τούτου οι προτάσεις μας δύνανται μόνο επικουρικά να συνδράμουν στην κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων. Τέλος, καίριας σημασίας για τη λειτουργία του Ιδρύματος είναι η κάλυψη των κενών θέσεων που έχουν προκύψει όπως του Επιστημονικού Διευθυντή - Ψυχιάτρου, Νοσηλευτή, Λογοθεραπευτή, Υπεύθυνων Εργαστηρίων, Λογιστηρίου.

Επικουρικές προτάσεις:

1. 
Ολοκλήρωση απαραίτητων εργασιών για την αδειοδότηση του Ιδρύματος ως Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Διημέρευσης.

2. 
Δημιουργία ΚΔΑΠ - ΜεΑ στο χώρο του Ιδρύματος για απογευματινή λειτουργία και απασχόληση ατόμων με αναπηρία.

3. 
Χρήση του χώρου της κουζίνας για παρασκευή και διανομή σχολικών γευμάτων σε φορείς ή δομές του Υπουργείου.

4. 
Δημιουργία ΚοινΣεπ για την εκμετάλλευση των γηπέδων του Ιδρύματος.

5. 
Εκμετάλλευση της εκκλησίας που υπάρχει εντός του χώρου του Ιδρύματος.

6. 
Προώθηση των προϊόντων που κατασκευάζονται από τα παιδιά των εργαστηρίων σε καταστήματα του εμπορίου.

7. 
Νομιμοποίηση όλης της κτιριακής υποδομής του Ιδρύματος.

8. 
Εκμετάλλευση του κτιρίου στο οποίο φιλοξενείται το Δημόσιο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο του Δήμου, εάν δύναται, αλλιώς υποχρέωση καταβολής ενοικίου με σύναψη σύμβασης ιδιωτικού συμφωνητικού στα ήδη υπάρχοντα σχολεία.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης