Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>Ενημέρωση «Πρόληψης Ουσιών στην Εφηβεία» στο 5ο Γυμνάσιο

Ενημέρωση «Πρόληψης Ουσιών στην Εφηβεία» στο 5ο Γυμνάσιο

enimerwtiki drasi efiveia amarysiaΤην ενημερωτική δράση με θέμα «Πρόληψη Ουσιών στην Εφηβεία» παρακολούθησαν οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου, από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου.

Μετά από αίτημα του διευθυντή κ. Γάλλου και του διδακτικού προσωπικού του 5ου Γυμνασίου, ψυχολόγοι του Κέντρου επισκέφθηκαν το σχολείο και ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων, τα χαρακτηριστικά της εφηβείας, τους μύθους και τις αλήθειες για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, καθώς και τους προστατευτικούς παράγοντες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα», που υλοποιείται στα Γυμνάσια κατά το Σχολικό Έτος 2016-2017.
Μεταφέροντας το μήνυμα του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη, υπογράμμισε «την αμέριστη συμπαράσταση και το αμείωτο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής προς τη σχολική κοινότητα, προκειμένου οι μαθητές μέσα από την κατάλληλη και σωστή ενημέρωση να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών».

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση καθηγητών και δασκάλων σε θέματα πρόληψης, η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών –μαθητών, ενώ εξίσου σημαντική είναι η συμβουλευτική υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας».

Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης αποτελεί μια υπηρεσία πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας και συνεργάζεται με τη σχολική κοινότητα παρέχοντας υποστήριξη στο πολυεπίπεδο έργο των εκπαιδευτικών, καθώς και σε προγράμματα αγωγής υγείας, κατόπιν αιτήματος του σχολείου.

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης