Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Εκπαίδευση>«Τα Μαγικά Μαξιλάρια» της ΣΤ’ τάξη του 8ου Δημοτικού

«Τα Μαγικά Μαξιλάρια» της ΣΤ’ τάξη του 8ου Δημοτικού

theatro 8o dimotiko amarysiaΤη θεατρική εκδοχή του πολυβραβευμένου διηγήματός «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» του  Ευγένιου Τριβιζά, αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων παρουσίασαν σε μια εξαιρετική παράσταση οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, του κ. Κοκκινομιλίωτη και της κας Καλιούμπα παρουσίασαν ένα μοναδικό θέαμα γεμάτο έμπνευση και φαντασία.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης συνεχάρη την Διευθύντρια του σχολείου κ. Κυριακή Κανάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για αυτή την μαγευτική παράσταση και τόνισε: «Διαβάζοντας τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά μπορείς να νιώσεις παιδί, ακόμα κι αν δεν είσαι. Με τις πρώτες αράδες έχεις σαλπάρει με το πλοίο του ουράνιου τόξου στην χώρα του μύθου και της φαντασίας. Συνταξιδεύεις με αχώριστους φίλους την περιπέτεια, το όνειρο, την αθωότητα. Γνωρίζεσαι με αξίες, ήθη και ιδανικά που αξίζει να μπολιάσεις μέσα σου για να πολεμήσεις τους «δράκους» της ζωής σου.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς είναι ένας πολυβραβευμένος σύγχρονος παραμυθάς, γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη και του Αισώπου, που επιμένει σε πείσμα των καιρών να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές με διδάγματα των μύθων των παραμυθιών. Τα βιβλία του, τρυφερές ασπίδες προστασίας για κάθε παιδική ψυχή, χρωματίζουν την ελπίδα μας για ένα ανθρώπινο, δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο. Και είναι αλήθεια πως όταν μπορείς να εμπνέεις την ελπίδα, τότε η προσφορά σου είναι μεγαλειώδης. Αυτή την ελπίδα μας μετέφεραν οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι δημοτικού σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Δημήτρης Καρλαύτης.

 

 

 

 

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης