Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Γ. Καραμέρος: Η κυβέρνηση να δώσει λύση για το Σικιαρίδειο

Γ. Καραμέρος: Η κυβέρνηση να δώσει λύση για το Σικιαρίδειο

sikiarideio 1 MESA amarysiaΚάλεσμα στην κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Σικιρίδειο, απευθύνει με δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος και των ειδικών δομών του και την επίσχεση εργασίας, στην οποία έχει προχωρήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων και την αγωνία πάνω από 80 παιδιών και των γονέων τους για το μέλλον, ο αντιπεριφερειάρχης θέτει ευθέως θέμα άμεσης καταβολής των κρατικών οφειλών προς το Ίδρυμα, ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο να βρει άμεσα τις λύσεις για την επαναλειτουργία του.

Αναλυτικά, ο Γ. Καραμέρος δήλωσε τα εξής:

«Είναι απαράδεκτο να ανακυκλώνεται σχεδόν κάθε χρόνο το «Σικιαρίδειο άγος» και να εξωθείται σε αναστολή λειτουργίας ένα Ίδρυμα με πολυετή προσφορά.

Ογδόντα παιδιά και νέοι άνθρωποι με νοητική υστέρηση βρίσκουν μετά το Πάσχα τις πόρτες του σχολείου και των εργαστηρίων τους κλειστές.

Η εξεύρεση και η εφαρμογή μιας βιώσιμης λύσης για το μέλλον του Σικιαριδείου είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στην προοπτική αυτή οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος με τον ορισμό διοίκησης και την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, οφείλει, να διασφαλίσει την οριστική εξόφληση οφειλών προς το Σικιαρίδειο για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν σε ασφαλισμένους ταμείων που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Οι οφειλές εκκρεμούν από το 2011 και έως σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 247.521.00 €.

Καλούμε τις αρμόδιες Υπουργούς να δώσουν άμεση λύση στο ζήτημα».

Δείτε την απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου: «Να αναλάβει και η Περιφέρεια τις ευθύνες της»

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης