Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Διαδημοτικό σχέδιο για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Διαδημοτικό σχέδιο για Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

viwsimi astiki anaptyxi MESA amarysiaΣχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για την συγκρότηση «Μητροπολιτικού Επιχειρηματικού και Αναπτυξιακού Πυρήνα» στον Βόρειο Τομέα, υπέβαλε η διαδημοτική σύμπραξη 9 Δήμων της περιοχής.

Το σχέδιο τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων - Εταίρων Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης –Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου – Χολαργού, Πεντέλης και Φιλοθέης Ψυχικού της  Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα, με συντονιστή τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, καθώς το Μαρούσι είναι επικεφαλής της σύμπραξης.

Το σχέδιο υποβλήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΑΤΤ050 του Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο Αμαρουσίου, οι εκπρόσωποι των Δήμων ενημερώθηκαν από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Αμαρουσίου για την υποβολή της πρότασης και έγινε συνοπτική παρουσίαση του περιεχομένου της, με έμφαση στην προτεινόμενη «Στρατηγική» (Άξονες Προτεραιότητας, Ειδικοί Στόχοι, Παρεμβάσεις, κ.λπ.).

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε διαλογική συζήτηση για πλήθος θεμάτων που αφορούσαν, αφενός μεν, το υποβληθέν ΣΒΑΑ, αφετέρου δε, τις επόμενες «ενέργειες» που πρέπει να γίνουν, με στόχο την ενεργοποίηση και την προώθηση της προτεινόμενης Πράξης, με έμφαση στην συνέχιση της Διαδικασίας Διαβούλευσης, αλλά και στην σύσταση της Αστικής Αρχής / ΕΦ.

Ο Γ. Πατούλης χαρακτήρισε «αξιόλογο» το υποβληθέν σχέδιο και εξέφρασε τη αισιοδοξία του ότι «με τη βοήθεια όλων θα προχωρήσει η υλοποίησή του».  

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης