Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Μήνυμα βιώσιμης κινητικότητας στο Μαρούσι

Μήνυμα βιώσιμης κινητικότητας στο Μαρούσι

imerida kinitikotita 2 MESA amarysiaΣτην ημερίδα για βιώσιμη κινητικότητα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και στο Μαρούσι βρέθηκε ο δήμαρχος, παρόντος του Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα.Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε θεατρικό δρώμενο με θέμα την οικολογική μετακίνηση  από τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που εδώ και 15 χρόνια έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη ως ο σημαντικότερος θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους εκ μέρους των Ευρωπαίων πολιτών.
Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται μέσα στην Εβδομάδα αυτή είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών Αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Όσον αφορά στο Μαρούσι, ο δήμαρχος ανέφερε: «Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει δείξει στην πράξη ότι τοποθετεί το περιβάλλον και την υγεία υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι όλες αυτές τις ημέρες ο κόσμος, παιδιά, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία συμπολίτες μας, έχουν αγκαλιάσει τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Μαρούσι. Γεγονός που αποδεικνύει ότι και οι πολίτες έχουν αντιληφθεί αυτή την ανάγκη για στροφή σε φιλικότερες προς το περιβάλλον και προς τον ίδιο τον άνθρωπο μορφές μετακίνησης. Θέλουμε, λοιπόν, πολίτες ανοικτούς και πρόθυμους να αλλάξουν, πολίτες που ενημερώνονται και συμμετέχουν, πολίτες που μέσα από τη βιωματική τους εμπειρία επεξεργάζονται πώς μπορούν και οι ίδιοι υιοθετώντας διαφορετικές συμπεριφορές μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους και την πόλη μέσα στην οποία ζουν. Τότε ευδοκιμούν οι συνθήκες Δήμος και Πολίτης να δημιουργήσουν πιο ανθρώπινες πόλεις, με συνθήκες καλύτερης ποιότητας ζωής».

Ο γενικός διευθυντής της Karenta Α.Ε., Διονύσης Μπατιστάτος, μίλησε για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, ο Δρ. Δημήτριος Κωνσταντής, ορθοπεδικός, μίλησε για τους τραυματισμούς των ποδηλατών, ο δρ. Βασίλης Κουράκος, φυσιοθεραπευτής - οστεοπαθητικός, BodyGeometry Fit εxpert, παρουσίασε ομιλία με θέμα τη φυσιολογία του σώματος και του ποδηλάτου, ο συνεργάτης Cities for Cycling και συντάκτης περιοδικού MBike Γιώργος Στάθης, μίλησε για το Πείραμα της Αυστρίας.
Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου από τον Όμιλο Karenta AE.
Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ρώτας, Σπύρος Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Νίκος Πέππας, Πέτρος Κόνιαρης, Κατερίνα Ιωάννου, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποδηλατών Αμαρουσίου, και εκπαδευτικοί.

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης