Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>Η «αντιπλημμυρική» ένταση συνεχίζεται

Η «αντιπλημμυρική» ένταση συνεχίζεται

 karameros kokkalisΝέα επίθεση κατά της Περιφέρειας εξαπέλυσε ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά τις επικρίσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λ. Μαγιάκη για τον «αντιπλημμυρικό πόλεμο» Πατούλη-Καραμέρου.

Με ανοιχτή επιστολή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρης Μαγιάκης στηλιτεύει τον «χαρτοπόλεμο» Δήμου - Περιφέρειας για τα αντιπλημμυρικά του Αμαρουσίου, με την δημοτική Αρχή να κάνει λόγο για «ξεσκέπασμα της αναποτελεσματικότητας της Περιφέρειας». «Η αντιπαράθεση Πατούλη-Καραμέρου για τα αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι υποβαθμίζει και απαξιώνει την Αυτοδιοίκηση στα μάτια των πολιτών. Συμπαρασύρει και όλους εμάς αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά στον ευτελισμό του θεσμού.

Σήμερα στείλαμε στον Τύπο την παρακάτω επιστολή προκειμένου να έχουμε μια σαφή και τεκμηριωμένη εικόνα για την εξέλιξη των έργων. Να δούμε την ουσία και όχι την επικοινωνία!». Αυτά αναφέρει ο Λ. Μαγιάκης στην εισαγωγή της ανοιχτής επιστολής του προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Β. Κόκκαλη, η οποία κοινοποιείται και προς τον δήμαρχο Γ. Πατούλη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Βραχνό, αναφέροντας, αναλυτικά: «Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε στον Τύπο ανακοινώσεις που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας προερχόμενες από την πλευρά του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής. Επειδή το ανωτέρω θέμα είναι πολύ σοβαρό και κρίσιμο για τη ζωή και τις περιουσίες των συμπολιτών μας δεν μπορεί να γίνεται, κατά τη γνώμη μας, αντικείμενο προσωπικών αντιπαραθέσεων, που μάλιστα έχουν ξεπεράσει και τα όρια της πολιτικής ευπρέπειας, μεταξύ κορυφαίων θεσμικών παραγόντων.

Η συνέχιση αυτής της κατάστασης υπονομεύει το κύρος της Αυτοδιοίκησης. Αντί της ψύχραιμης εξέτασης των πραγματικών προβλημάτων και της προσπάθειας εξεύρεσης της βέλτιστης λύσης, γινόμαστε μάρτυρες μιας στείρας αντιπαράθεσης που υποτιμά τους πολίτες και δημιουργεί αποστροφή προς το θεσμό. Τις θέσεις αυτές η παράταξη μας έχει διατυπώσει πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιεύσει στον ημερήσιο τοπικό τύπο, χωρίς όμως να εισακουσθεί μέχρι τώρα.

Επειδή δεν θα θέλαμε να αποτελέσουμε μέρος αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, ούτε να εμπλακούμε σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε όπως σε συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων, μας ενημερώσετε άμεσα και λεπτομερώς για όλα τα τεχνικά και υπηρεσιακά θέματα που αφορούν την εξέλιξη των αντιπλημμυρικών έργων στο Μαρούσι, ώστε να σχηματίσουμε σαφή και τεκμηριωμένη άποψη» Διοίκηση: «Διακριτική μεταχείριση στο Μαρούσι» Με αφορμή την επιστολή Μαγιάκη, η διοίκηση επικεντρώνεται στο γεγονός ότι «η διοίκηση Δούρου δεν έχει δώσει με δική της απόφαση ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι» και καταλογίζει «ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς» στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γ. Καραμέρο, αναφέροντας, αναλυτικά, τα εξής: «H σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είναι αυτή που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη θητεία της, το 2007, ξεκίνησε να εκπονεί μελέτες για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης. Στα συρτάρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου δεν βρήκαμε ούτε μια μελέτη για το σκοπό αυτό από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Αν και η κατάρτιση των μελετών για τα όμβρια ύδατα ήταν ευθύνη της Περιφέρειας και ο Δήμος απλώς δύναται να τις εκπονεί, όταν εμείς αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, δεν κρυφτήκαμε πίσω από αυτό. Αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους του προαστίου μας, αναλάβαμε την ευθύνη να καταρτίσουμε τις αναγκαίες μελέτες. Χάρη στις μελέτες αυτές, σήμερα έχουν εκτελεστεί με απόφαση και χρηματοδότηση της προηγούμενης Διοίκησης της Περιφέρειας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, σε αρκετές γειτονιές του Αμαρουσίου. Η κυρία Δούρου, και ο κύριος Καραμέρος, μέχρι σήμερα, αν και βρίσκονται τρία χρόνια στο «τιμόνι» της Περιφέρειας Αττικής, δεν έχουν δώσει με δική τους απόφαση ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι. Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει καταθέσει ώριμες μελέτες για χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων στο Μαρούσι άνω των 25 εκατ. ευρώ. Λέει, λοιπόν, συνειδητά ψέματα ο κ. Καραμέρος, όταν μιλά για «τίτλους έργων χωρίς μελέτες» ή για «προβληματικές μελέτες». Η μοναδική καθυστέρηση στην αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην ανικανότητα της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας να εγκρίνει τα έργα, γιατί μελέτες ώριμες έχει στα συρτάρια των υπηρεσιών της. Η ευθύνη για την καθυστέρηση έχουν ονοματεπώνυμο: Δούρου και Καραμέρος.

Όλες οι μελέτες έχουν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος έγινε αναλυτική συζήτηση για την εχθρική στάση της Περιφέρειας με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου προσκομίστηκαν αντίγραφα των μελετών – δύο καρότσια- που έχουν αποσταλεί στην Περιφέρεια Αττικής. Προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια, η Διοίκηση προτίθεται σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρόσκληση για μία ακόμη φορά των υπηρεσιακών παραγόντων, να παρουσιάσει συνολικά όλα τα έργα, αντιπλημμυρικά, ομβρίων, για τα οποία η Περιφέρεια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ προκειμένου να αποκαλυφθεί ο επαίσχυντος τρόπος που η Περιφέρεια διαχειρίζεται τα χρήματα του Μαρουσιώτικου λαού και η μηδενική προσφορά της στο Μαρούσι. Παράλληλα, η Διοίκηση, είναι στη διάθεση της παράταξης του κυρίου Μαγιάκη, για συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Είναι καιρός να αναδειχθεί η αναποτελεσματικότητα της Περιφέρειας, η διακριτική μεταχείριση στην κατανομή των πόρων με κριτήριο τους φίλα προσκείμενους δημάρχους και όχι τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και η υπονομευτική στάση της απέναντι στα συμφέροντα των δημοτών. Είναι καιρός να αναδειχθεί η απαράδεκτη συμπεριφορά και στάση του Αντιπεριφερειάρχεη Γ. Καραμέρου, υποκινούμενη από το άγχος του να εξυπηρετήσει τους ιδιοτελείς του σκοπούς».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης