Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Ηρωική» αντιπαράθεση για τη νέα ανάπλαση

«Ηρωική» αντιπαράθεση για τη νέα ανάπλαση

plateia irwwn MESA amarysiaΤα περίπου 900.000 € (πάνω από τα μισά μέσω Πράσινου Ταμείου) για τη νέα, βιοκλιματική, ανάπλαση της πλατείας Ηρώων Αμαρουσίου, έθεσαν ξανά σε «θέσεις μάχης» διοίκηση και μείζονα μειοψηφία.

Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, βρήκε αντίθεση την μείζονα μειοψηφία, η οποία, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της ίδιας πλατείας μόλις πριν λίγα χρόνια, εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «άλλο ένα έργο βιτρίνας από την διοίκηση Πατούλη», τη στιγμή, που, όπως τονίζει, το Πράσινο Ταμείο δίνει δυνατότητες χρηματοδότησης έργων πολύ πιο απαραίτητων για άλλες περιοχές του Αμαρουσίου, όπου δεν έχει γίνει ποτέ αναβάθμιση και ανάπλαση σε πλατείες, πεζοδρόμους και πεζοδρόμια, αλλά και για εργασίες αναβάθμισης σχολικών υποδομών.

«Άλλο ένα έργο βιτρίνας»

Η ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας αναφέρει τα εξής:

«Με πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, αποφασίστηκε η αξιοποίηση του 1ου χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου, ύψους 459.000 €, για την βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ηρώων, συνολικού προϋπολογισμού 895.000 €.  

Η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ καταψήφισε αυτή την επιλογή της διοίκησης Πατούλη για τους παρακάτω λόγους:

Α. Η πλατεία Ηρώων έχει αναπλαστεί πριν από μερικά χρόνια. Ασφαλώς και χρειάζεται κάποιες επισκευές και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στους γύρω δρόμους. Έργα μικρής κλίμακας που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ιδίους πόρους του Δήμου και να υλοποιηθούν από τα συνεργεία της τεχνικής του υπηρεσίας.

Β. Στην πρόσκληση χρηματοδότησης έργων του «Πράσινου Ταμείου», περιλαμβάνονται έργα όπως:

• Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου. Οι επιλογές εκτός της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων για δεύτερη φορά επί θητείας της διοίκησης Πατούλη, θα μπορούσαν να ήταν άλλοι κοινόχρηστοι χώροι που δεν έχουν αναπλαστεί ούτε μία φορά (π.χ. πλατεία στην Π.Ε. Στούντιο Α΄, τις Εργατικές και αλλού)

• Αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική αναβάθμιση, διεύρυνση, ανακατασκευή πεζόδρομων και πεζοδρομίων και επιμέρους υποδομών τους για τη δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών με πρόνοια για εμποδιζόμενα άτομα

Οι επιλογές στην παραπάνω κατηγορία, είναι πάρα πολλές και ανταποκρίνονται στα πάγια αιτήματα των κατοίκων όλων των γειτονιών της πόλης μας για αξιοπρεπή και ασφαλή πεζοδρόμια και την υλοποίηση πεζόδρομων οι οποίοι παραμένουν μόνο στους χάρτες (π.χ. οδός Γ. Παπανδρέου στην περιοχή Βορρέ – ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία της περιοχής, οδός Αλεξανδρίδου στην περιοχή Σωρός κ.λπ.)   

• Αναβάθμιση ενεργειακή αισθητική και λειτουργική σχολικών κτιρίων και των υπαίθριων χώρων αυτών

Επίσης οι επιλογές της παραπάνω κατηγορίας είναι πάρα πολλές καθώς πολλά από τα κτίρια και κυρίως τα προαύλια των σχολείων της πόλης μας έχουν ανάγκη από ουσιαστικές παρεμβάσεις (π.χ. προαύλιο του 6ου γυμνασίου στην Π.Ε. Άγιος Θωμάς)

Από όλα τα παραπάνω η διοίκηση Πατούλη επέλεξε να αναπλάσει ξανά την πλατεία Ηρώων. Οι λόγοι είναι προφανείς: Είναι ένα έργο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, που θα προβληθεί ως «βιτρίνα» και θα επιχειρήσει να καλύψει τις ελλείψεις σε ουσιαστικές υποδομές (πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, προαύλια σχολείων κ.λ.π.) που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης.

Όμως για τη διοίκηση Πατούλη το “φαίνεσθαι” και η επικοινωνία μετράνε πολύ περισσότερο από την ουσιαστική αντιμετώπιση των αναγκών της πόλης.

Υ.Γ Αλήθεια με τη λέσχη των “φιλάθλων” που είναι στην πλατεία γιατί μέχρι τώρα η διοίκηση, παρά τις υποσχέσεις της στους περίοικους, δεν έχει κάνει κάτι;».

«Μόνιμα “αδιάβαστος” ο κ. Μαγιάκης»

Απαντώντας στην παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ, η διοίκηση του Δήμου, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι έχει υποβάλει μελέτες αναπλάσεων στην Περιφέρεια, ύψους 5.000.000 €, οι οποίες έχουν παραμείνει «στα συρτάρια της», προσθέτοντας ότι η διοίκηση έχει προβεί σε έργα ανάπλασης σε πολλές περιοχές της πόλης.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Για άλλη μια φορά ο κύριος Μαγιάκης, εμφανίζεται αντίθετος και αρνητικός σε κάθε πρόταση, σε κάθε έργο που γίνεται στην πόλη. Υποκινούμενος από το κομματικό του παρελθόν, εμφανίζεται μόνιμα καταγγελτικός χωρίς καμία θετική προσφορά για το όφελος των πολιτών, την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής τους.

Δυστυχώς για εσάς κύριε Μαγιάκη, οι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν, και ορθή κρίση, για αυτό και σας έχουν τοποθετήσει στη θέση που σας αξίζει. Πέρα, όμως, από στείρα αρνητικός, είστε και μόνιμα «αδιάβαστος» και ανενημέρωτος.

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υποβάλει πρόταση στο Πράσινο Ταμείο στο μέτρο 1 διεκδικώντας τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση, ύψους 460.000 ευρώ για αστικές αναπλάσεις. Στο μέτρο 2 εντάσσονται οι προμήθειες αστικού εξοπλισμού με ανώτατο όριο διεκδίκησης τα 220.000 ευρώ και όχι η κατασκευή έργου.

Ο Δήμος προσπαθώντας να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη διεκδίκησε την αναβάθμιση της πλατείας Ηρώων και του περιβάλλοντος χώρου αυτής.

Επίσης, ο κύριος Μαγιάκης, θα όφειλε να γνωρίζει ότι ο Δήμος έχει υποβάλει πρόταση 5 εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφέρεια για ανακατασκευή πεζοδρομίων για το σύνολο της επικράτειας του Δήμου και βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη. Η ολοκληρωμένη μελέτη έχει κατατεθεί εδώ και έναν χρόνο και παραμένει στα συρτάρια της Περιφέρειας Αττικής.

Για αυτό δεν έχει να πει κάτι ο κύριος Μαγιάκης;

Για τον τρόπο που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής τα χρήματα των Μαρουσιωτών δεν έχει να πει κάτι ο κύριος Μαγιάκης;

Και, παρ’ όλα αυτά, η Διοίκηση του Δήμου έχει υλοποιήσει σημαντικά έργα αναβάθμισης των αύλειων χώρων των σχολείων και σταθερά βρίσκεται στο πλευρό των σχολικών επιτροπών ικανοποιώντας κάθε τους αίτημα.

Ευτυχώς για τους Μαρουσιώτες, κύριε Μαγιάκη, την τύχη της πόλης τους την έχουν εμπιστευτεί σε δυνατή Διοίκηση με αποφασιστικότητα και όραμα».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης