Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτική>«Το Δ.Σ. του ΙΓΕ να αναλάβει επειγόντως τις ευθύνες του»

«Το Δ.Σ. του ΙΓΕ να αναλάβει επειγόντως τις ευθύνες του»

patoulis karamerosΑπό δριμεία πυρά κατά του ΙΓΕ χαρακτηρίστηκε η Γενική Συνέλευση των «Φίλων του Δάσους Συγγρού», παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου.

Στην ομιλία της στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου (μαζί με την κοπή πίτας του συλλόγου), η πρόεδρος Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου αναφέρθηκε στην «χειμερία νάρκη», στην οποία έχει περιπέσει το ΙΓΕ, εξαιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων. «Οι “Φίλοι του Δάσους Συγγρού”», τόνισε, «δεν θα σταθούν στις ανιστόρητες συμπεριφορές της ηγεσίας του ΙΓΕ και σε ό,τι έχει δυσκολέψει το έργο και τις σχέσεις μας», για να προσθέσει: «Ο σύλλογός μας θα κοιτάξει το Δάσος και όχι το δένδρο. Αυτό σημαίνει ότι θα εστιάσουμε στα μεγάλα προβλήματα του ΙΓΕ. Σε αυτά θα στρέψουμε την προσοχή μας, την κριτική μας αλλά και την βοήθειά μας όπου θεωρηθεί αναγκαίο. Η προθυμία μας είναι δεδομένη και αποδεδειγμένη όλα αυτά τα χρόνια».

Στην συνέχεια, η Χρ. Θεοδωρακοπούλου αναφέρθηκε «στα 3 σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κληροδότημα»:

- Την πλήρη εγκατάλειψη του δάσους και των αγροτικών τμημάτων του.

- Το ελάχιστο εναπομείναν προσωπικό του.

- Την προβληματική και ιδιόρρυθμη επικοινωνία της διοίκησής του με τους διάφορους φορείς. Στη συνέχεια κάλεσε την διοίκηση του Κληροδοτήματος «να αναλάβει επειγόντως τις ευθύνες της» και συγκεκριμένα:

- Να κηρύξει διαγωνισμό ή ό,τι άλλο χρειάζεται για τη διαχειριστική μελέτη και την εξεύρεση πόρων για την συντήρηση του δάσους.

- Να προσλάβει υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας για να έχει τους δικούς του φύλακες, γεωπόνους και κηπουρούς.

- Να εκσυγχρονίσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει, ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των σημερινών σπουδαστών, αλλιώς δεν θα μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί τον ρόλο του και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του ως Κληροδότημα. Τέλος κάλεσε τη διοίκηση του ΙΓΕ, «με δική της πρωτοβουλία, απαλλαγμένη από την οποιαδήποτε εμπάθεια, να επαναφέρει τις σχέσεις της με τον εθελοντισμό και τους φορείς που το υποστήριζαν, αν όχι στο εξαιρετικό επίπεδο που ήταν πριν από 3 χρόνια, τουλάχιστον σε ένα αποδεκτό και πολιτισμένο επίπεδο».

Στην συνέχεια η γραμματέας του συλλόγου Πόπη Μητρογώγου έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων του 2017 και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό δράσεων των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» για το τρέχον έτος.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής του ΙΓΕ Γιώργος Μπαλωτής, η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Πέτρος Κούκουζας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Κατερίνα Ψάλτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων Γυμνασίου- Λυκείου Ελένη Σωτηροπούλου και η γ.γ. Νατάσα Παπαλοπούλου, η πρόεδρος του Rotary Χαλανδρίου Λίλα Κυριακοπούλου και φίλοι του συλλόγου.

patoulis copy copyΓ. Πατούλης: «Προστασία του δάσους δίχως κόμματα & χρώματα»

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε την πρόεδρο Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου και τον σύλλογο για την προσπάθεια και το έργο που προσφέρουν για την προστασία του δάσους Συγγρού, αλλά και για την υποστήριξή τους στο Κληροδότημα, την δύσκολη αυτή περίοδο. «Έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αγάπη μας για το δάσος Συγγρού, το οποίο φιλοξενεί και τα κτήρια του Πρότυπου Σχολείου και του ΕΠΑΛ Αναβρύτων που ανήκουν στο Δήμο μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε το αξιέπαινο έργο σας και σας συγχαίρουμε για την προσπάθεια προστασίας του Δάσους, που αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου, όχι μόνο για το Μαρούσι αλλά για όλη την Αττική.

Όλοι όσοι αγαπάμε το δάσος μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να το προστατεύσουμε χωρίς κόμματα και χρώματα και οι “Φίλοι του Δάσους Συγγρού” έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παίξουν ένα σημαντικότατο ρόλο στο να μας κινητοποιούν όλους προς το συμφέρον του δάσους μας». Τέλος, o Γ. Πατούλης διαβεβαίωσε τον σύλλογο ότι και στο μέλλον θα συνεχιστεί η από κοινού προσπάθεια σε ό,τι αφορά στην προστασία του κληροδοτήματος και του δάσους Συγγρού.

karameros copyΓ. Καραμέρος: «Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες της Περιφέρειας»

Στην ομιλία του κατά την Γενική Συνέλευση των «Φίλων του Δάσους Συγγρού», ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος έθεσε την Περιφέρεια στην διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την προστασία και ανάδειξη του δάσους. Συγκεκριμένα, πρότεινε στο επόμενο χρονικό διάστημα οι αρμόδιοι φορείς να εκμεταλλευτούν τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας και να προχωρήσουν σε μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ του ΙΓΕ και του Δήμου Αμαρουσίου, που θα προβλέπει σημαντικά έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων του Δάσους.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι «το Κτήμα Συγγρού θα πρέπει να είναι ένα πεδίο συνεργασίας των αρμόδιων φορέων και οι “Φίλοι του Δάσους Συγγρού” να είναι ο καταλύτης αυτής της συνεργασίας και που σαν… αλογόμυγα (όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι), να ενοχλεί την όποια διοίκηση δεν πρεσβεύει τα συμφέροντα του Κληροδοτήματος». Ο αντιπεριφερειάρχης ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Όλοι μαζί έχουμε μία ευθύνη να παραδώσουμε αυτό τον πνεύμονα πρασίνου στις επόμενες γενιές με περισσότερο φυσικό πλούτο και χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του ως τοπίο φυσικού κάλους».

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης