Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Πολιτισμός>Πασχαλινοί ύμνοι από τη Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου

Πασχαλινοί ύμνοι από τη Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου

synavlia miktis xorwdias amarysiaΜέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» ερμήνευσε συνθέσεις χορωδιακής μουσικής, με κείμενα από την Αγία Γραφή και εκκλησιαστικούς ύμνους, σε μία επίκαιρη συναυλία με τίτλο: «Ω γλυκύ μου έαρ», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου.

Παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, πλήθος φίλων της Μικτής Χορωδίας και της θρησκευτικής μουσικής απόλαυσε στο Χειμερινό Θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου, έργα συνθετών από την εποχή της Αναγέννησης μέχρι σήμερα και από διάφορες περιοχές του κόσμου, που έχουν ως κύριο στοιχείο έμπνευσης τους θρησκευτικούς ύμνους.
Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή στη συναυλία του Νεανικού Τμήματος της Χορωδίας, με τραγούδια για την αγάπη και με μία μικρή λειτουργία σε τζαζ ρυθμούς.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος εξέφρασε την αγάπη και την ολόπλευρη υποστήριξή του στη Μικτή Χορωδία «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», η οποία, όπως σημείωσε, «μας τιμά σε κάθε της εμφάνιση με την άψογη ερμηνεία συνθέσεων Ελλήνων και ξένων δημιουργών». Καλωσορίζοντας επίσης τη Νεανική Χορωδία, της ευχήθηκε να φθάσει στην πορεία του χρόνου τη φήμη της Μικτής Χορωδίας, ενώ συνεχάρη θερμά τη μαέστρο κα Όλγα Αλεξοπούλου.

Στη διάρκεια της συναυλίας οι Χορωδοί ερμήνευσαν μελωδίες όπως: «Τι ζητάς από τ’ αστέρια» μουσικός κανόνας Haydn, «Ονειρέψου ελεύθερα» του B. Coulais, «Jazz Mass» του Bob Chillcot, «Αλληλούια», «Τον Νυμφώνα Σου» του Θ. Πολυκράτη, «Ave Maria» του G.Caccini, «Libera me» του G. Faure, κ.α.

Επίσης ως σολίστ, η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη ερμήνευσε εκκλησιαστικούς ύμνους, όπως: «Ω γλυκύ μου έαρ», «Ω φως των οφθαλμών μου», «Έρανον τον τάφο», κ.α., ενώ στο πιάνο συνόδευσε ο Καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου Μανώλης Παπαγιάννης.

Τη συναυλία παρακολούθησαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.                              

    

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης