Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Τοπικές Δράσεις>Φίλοι του Δάσους Συγγρού: «Προστασία, ενημέρωση, εκπαίδευση και ανάδειξη οι βασικοί πυλώνες»

Φίλοι του Δάσους Συγγρού: «Προστασία, ενημέρωση, εκπαίδευση και ανάδειξη οι βασικοί πυλώνες»

filoi dasous syggrou apologismos amarysiaΤην Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Συγγρού η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου «Φίλοι του Δάσους». Στην ομιλία της, η πρόεδρος Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου για το 2016 που, όπως είπε, «εκφράζονται μέσα από τέσσερις πυλώνες: την προστασία, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη· μέσω αυτών οι “Φίλοι του Δάσους Συγγρού” εκπληρώνουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο τρέχον έργο του συλλόγου, την «αναγέννηση» των δύο λιμνών του κτήματος. Όπως ανέφερε, «έχουν καθαριστεί εσωτερικά και εξωτερικά, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η περίφραξή τους με φυτά περιμετρικά της όχθης».

Αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία της Γεωργικής Βιβλιοθήκης που συνεχίζεται, καθώς και σε ένα νέο όραμα που παίρνει σάρκα και οστά, τη συγγραφή της βιογραφίας της Ιφιγένειας Συγγρού, ένα έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο σύλλογος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους «Φίλους του Δάσους» για τη δράση και το έργο τους, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η εθελοντική βοήθεια που προσφέρεται για τη διατήρηση του Δασοκτήματος.

Ο διευθυντής του ΙΓΕ Γιώργος Μπαλωτής ευχαρίστησε τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» για την καλή συνεργασία και τόνισε ότι «οι εργασίες για τη Γεωργική Βιβλιοθήκη θα συνεχιστούν κι ελπίζουμε πως μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση θα έχουν ολοκληρωθεί».

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του πορτρέτου του Ανδρέα Συγγρού, έργο της αντιπροέδρου του συλλόγου Dora Konstanto, το οποίο προστέθηκε στο ήδη υπάρχον πορτρέτο της Ιφιγένειας Συγγρού. Το δώρο της πρωτοχρονιάτικης πίτας που κόπηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, ήταν ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα του φωτογράφου του συλλόγου Andreas Theologitis.

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης