Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΜΑΡΟΥΣΙ>Τοπικές Δράσεις>Eνημέρωση για ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών

Eνημέρωση για ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών

anakyklwsi gyaliou marousi amarysiaΕνημερωτική δράση για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η συγκεκριμένη δράση είχε στόχο στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν και απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καταλήγουν στα απορρίμματα. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι τα μπαρ, εστιατόρια, καφετέρι

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης τόνισε: «Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τη χρησιμότητα και τα οφέλη της ανακύκλωσης στη ζωή μας, αλλά και για την αναγκαιότητα πλέον της σωστής διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, με τελική ελπίδα την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η ανακύκλωση συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με την προστασία του αστικού και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσα από την ανακύκλωση συνειδητοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στη Φύση, αλλά και στις επόμενες γενιές».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο οποίος υπογράμμισε: «Άποψή μου είναι, συμφωνώντας απόλυτα με τις προτάσεις του δημάρχου, ότι η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει από τις μικρές ηλικίες, έτσι ώστε να γίνει συνείδηση η πολλαπλή ωφέλεια που έχουν οι δράσεις που αφορούν στην Ανακύκλωση».

Περισσότερα στην κατηγορία ΜΑΡΟΥΣΙ > ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης