Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Πολιτική>«Εθελοντισμός & επαγγελματισμός»

«Εθελοντισμός & επαγγελματισμός»

«Επαγγελματική οργάνωση, ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, εθελοντισμός, συνεχής εκπαίδευση». Αυτός είναι, επιγραμματικά, ο άξονας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης όπως τον περιέγραψε ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Μανώλης Γραφάκος, κατά την της συνεργασίας του συνδυασμού με τον πρώην αντιστράτηγο της Πυροσβεστικής Τάσο Βλάχο, ο οποίος θα βρίσκεται και στη λίστα των υποψηφίων του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η παρουσίαση του κ. Βλάχου πραγματοποιήθηκε σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Πεντέλης, με τον κ. Γραφάκο να χαρακτηρίζει τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ως «ένα από τα πιο κρίσιμα και ιδιαίτερα ευαίσθητα ζητήματα για την πόλη μας και το Πεντελικό» και να προσθέτει: «Κεντρικοί άξονες του σχεδιασμού θα είναι η οργάνωση, η ευαισθητοποίηση, ο εθελοντισμός και η εκπαίδευση, 365 μέρες το χρόνο. Με την ανάληψη της δημοτικής αρχής από τη Συμπολιτεία, η Πολιτική Προστασία θα λειτουργεί ως Αυτόνομο γραφείο, συνεπικουρούμενη από τους εθελοντές για τους οποίους θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευσή τους μέσα από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που λειτουργεί στο Δήμο μας».

Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας θα είναι ο πρώην αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Τάσος Βλάχος, ο οποίος υπηρέτησε στο σώμα για 30 χρόνια και αποστρατεύθηκε το 2012. Διετέλεσε 7 χρόνια στην Πολιτική Προστασία σε θέσεις υψηλής ευθύνης, διοικητής 4ου πυροσβεστικού σταθμού από το 2002 έως το 2006, διευθυντής Ανατολικής Αττικής από το 2006 έως το 2011 και διοικητής στο «199» από το 2011 έως το 2012.  Έχει ιδιαίτερη γνώση των θεμάτων πολιτικής προστασίας και πολύ καλή παρουσία στην περιοχή της Πεντέλης, όπου υπηρέτησε επί συναπτά έτη.

Ο Μανώλης Γραφάκος, καλωσορίζοντας τον κ. Βλάχο στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, τον ευχαρίστησε «για την τιμή που κάνει στο συνδυασμό με την ένταξή του σε αυτόν, αλλά και στην πόλη γενικότερα, θέτοντας στη διάθεσή της τις γνώσεις και την εμπειρία του στην οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας». Αφήνοντας, δε, σαφείς αιχμές προς την νυν διοίκηση του Δήμου, υπογράμμισε δε, ότι «η παρουσία του κ. Βλάχου εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας, εξασφαλίζει την οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας σε επαγγελματική βάση με στόχο τη σωστή της λειτουργία, σε αντιδιαστολή με ότι συμβαίνει σήμερα, όπου ένα τόσο σημαντικό ζήτημα θυσιάζεται στο βωμό του εγωκεντρισμού και της άσκοπης επικοινωνιακής δημοσιότητας».

Από την πλευρά του, ο κ. Βλάχος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γραφάκο και την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ «για την τιμή που μου κάνουν και το μεγάλο ενδιαφέρον τους για την Πολιτική Προστασία», υπενθυμίζοντας «τις μεγάλες μάχες που όλοι μας εδώ έχουμε δώσει επί χρόνια πάνω στο βουνό της Πεντέλης», εν συνεχεία στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της οργάνωσης και του εθελοντισμού: «Χρειάζεται καλύτερο πλαίσιο, με καλύτερη εκπαίδευση των εθελοντών, προκειμένου να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει από το Πεντελικό», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι ένα: Εθελοντισμός, εθελοντισμός, εθελοντισμός! Δίχως τους εθελοντές δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Και αυτή τη στιγμή επικρατεί ανοργανωσιά σε όλους τους τομείς. Επίσης, χρειάζεται αμεσότητα στη συνεργασία μέσα από ένα έτοιμο δίκτυο κινητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς. Δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός, ούτε “ανταγωνισμός” ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική, Δήμος, ΣΠΑΠ κ.λπ.). Προσωπικά με ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα, αυτό μου δίνει δύναμη. Είτε ως βασιλικός, είτε ως... γλάστρα, να ποτίζομαι είναι το ζητούμενο. Όλοι είμαστε το ίδιο, ασχέτως αν βρισκόμαστε σε διαφορετικά πόστα. Η ισχύς εν τη ενώσει».

Την ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίησή τους για την συνεργασία με τον Τάσο Βλάχο εξέφρασαν και τα υπόλοιπα μέλη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που βρέθηκαν στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου και συγκεκριμένα οι Γιώργος Καρβουνάκης (συνεργάστηκε με τον κ. Βλάχο όταν εργαζόταν στον «Δημόκριτο» για την κατάρτιση του εσωτερικού αντιπυρικού κανονισμού), Δημήτρης Σταυρόπουλος (επί δεκαετίες εθελοντής και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας στα Μελίσσια επί διοίκησης Γραφάκου), Βλάσης Σιώμος (με πολυετή προσωπική συνεργασία με τον κ. Βλάχο σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και εθελοντισμού, ήταν εμφανώς φορτισμένος) και Κώστας Καλλιανιώτης (ο οποίος χαρακτήρισε ως «δώρο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ προς τον Δήμο Πεντέλης τη συνεργασία με τον κ. Βλάχο).


Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης