Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Πολιτική>Μπήκε «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης

Μπήκε «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης

stergiou amarysiaΕπιστολή προς  τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Ν. Τόσκα με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του για το κλείσιμο  του Α.Τ. Πεντέλης απέστειλε ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Αναλυτικά, η επιστολή: 

«Κύριε Υπουργέ,

παρά τη διαφορετική μας θέση που έγγραφα (σχετικό) και προφορικά εκφράσαμε για το κλείσιμο των τμημάτων, θεμάτος που η υλοποίησή τους είναι σε εξέλιξη, ήδη  υλοποιείτε την απόφασή σας. Σε κατ’ ιδίαν συζήτησή μας είχατε δεσμευτεί λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου Πεντέλης από Μαρούσι μέχρι Ραφήνα ογδόντα χιλιάδες (80.000) στρέμματα ορεινής έκτασης να εξετάσετε την λειτουργία σταθμού Αστυνομικού Τμήματος  με τρεις (3) αστυνομικούς σε χώρο του παλαιού Δημαρχείου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης που θα σας διαθέσουμε  με όχημα που  θα σας διαθέσουμε και εφ’ όσον είναι υπηρεσιακά εφικτό με Διοικητή τον Υπαστυνόμο Α΄ κο Ιωάννη Γρίμμα που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης επί είκοσι τέσσερα (24) έτη ήδη και γνωρίζει τον τόπο και τους ανθρώπους.

Κύριε Υπουργέ, προσβλέποντας στην ανάγκη υλοποίησης  της παραπάνω πρότασής μας  και με δεδομένη την υποχρέωσή μας για εμπέδωση πνεύματος ασφαλείας στους δημότες – κατοίκους της περιοχής μας που  οι αλλεπάλληλες κλοπές, ληστείες έχουν κλονίσει παρακαλώ για τις αποφάσεις σας επί του θέματος. Διατελώ στη διάθεση ημών και των αρμόδιων συνεργατών σας για συνεργασία και αυτοψία για το θέμα».

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου - Καψάλης

sympolitia amarysiaΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: «Άλλη μια απόδειξη ανικανότητας της διοίκησης Στεργίου»

Πυρά κατά της διοίκησης Στεργίου από την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με αφορμή το κλείσιμο του Α.Τ. Πεντέλης.  Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει: «Σχεδόν δεν περνά εβδομάδα που να μην αποκαλύπτεται κι ένα ψέμα της διοίκησης Στεργίου, με θύματα όλους εκείνους που πίστεψαν προεκλογικά  «στα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα» ενός ανθρώπου που αποδεικνύεται ότι έχει πάρει οριστικό «διαζύγιο» από την αλήθεια, αλλά και την πραγματικότητα.  Τελευταία θύματά του οι κάτοικοι της Παλαιάς Πεντέλης, τους οποίους χρόνια τώρα παραπλανούσε ότι «δίνει «μάχη» για να διατηρήσει το Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή. Όμως, για άλλη μια φορά, η πραγματικότητα τον διέψευσε. Εδώ και λίγα 24ωρα το Α.Τ. Πεντέλης δεν υφίσταται πλέον.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έγκαιρα, με ανακοινώσεις της, είχε επισημάνει το λάθος δρόμο που ακολουθεί ο κ. Στεργίου. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είχε προτείνει ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής θα ήταν ο δήμαρχος ν' αγωνιστεί ώστε ο Δήμος να διατηρήσει τη δυνατότητα να έχει δύο αστυνομικά τμήματα, όπως συνέβη με άλλους Δήμους. Είχαμε, μάλιστα, τονίσει ότι σε μια τέτοια διεκδίκηση η παράταξή μας θα συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις της, τονίζοντας ότι αυτές τις μάχες δεν τις δίνει μόνος του ένας άνθρωπος, αλλά σύσσωμη μια ολόκληρη πόλη. Μάταιος κόπος. Ο «σερίφης» της Πεντέλης είχε άλλα στον νου του. Αντί για άσκηση συστηματικής και οργανωμένης πίεσης προς την πλευρά του υπουργείου, προτίμησε να κάνει ανεδαφικά σχέδια «επί χάρτου» για τη χωροταξία του Α.Τ., να προτείνει μεγαλεπίβολα σχέδια, μειώνοντας την αξιοπιστία του Δήμου. Μοναδικός του σκοπός, να λαϊκίζει και να «παραμυθιάζει» τους πολίτες.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής Στεργίου για το θέμα, είναι η περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης πλέον να έχει λιγότερη ασφάλεια. Κατά τ' άλλα, ο κ. Στεργίου δίνει «μάχες» για τα συμφέροντα του Δήμου. Αλήθεια, ποιον κοροϊδεύει;

Καιρός είναι και οι δημότες της Παλαιάς Πεντέλης να αναλογιστούν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κ. Στεργίου. Αστυνομικό τμήμα, δασικά, Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Στασιμότητα, αδράνεια και αποτυχίες παντού. Αποτυχία μιας πρακτικής που στηρίζεται στις ενέργειες ενός και μόνου ανθρώπου, μιας πρακτικής που αγνοεί τους άλλους, αγνοεί τη συλλογική δράση και διεκδίκηση που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης. Καιρός οι πολίτες να αντιληφθούν ότι ο κ. Στεργίου δεν μπορεί σοβαρά και κυρίως αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που έχει ο Δήμος μας. Οι «μάχες» που δίνει, είναι καθαρά επικοινωνιακές, είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου και για τις σελίδες των εφημερίδων που πληρώνει να τον λιβανίζουν.

Δυστυχώς, η μόνη «μάχη» που δίνει ο κ. Στεργίου είναι αυτή της με κάθε τρόπο «αγκίστρωσής» του στην καρέκλα του δημάρχου. Μόνο που κι αυτή τη «μάχη» τη δίνει απεγνωσμένα και σπασμωδικά, ίσως γιατί κατά βάθος ξέρει ότι την έχει χάσει ήδη...

Τέλος σημειώνουμε, ότι συνυπεύθυνοι για όλη αυτή την πορεία και την εξέλιξη των θεμάτων της Παλαιάς Πεντέλης, είναι και όσοι στηρίζουν άκριτα τον κ. Στεργίου τα τελευταία χρόνια. Είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής τους. Όσοι με τη σιωπή τους, αποδέχονται να παίζουν το ρόλο του κομπάρσου στα σόου Στεργίου. Όσοι βάζουν πλάτη στην ενός ανδρός αρχή. Τα κροκοδείλια δάκρυά τους σήμερα, μόνο υποκριτικά μπορεί να χαρακτηριστούν».

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης