Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΠΕΝΤΕΛΗ>Κοινωνία>«Όχι στο κλείσιμο των πλυντηρίων του Φλέμινγκ» φωνάζουν οι εργαζόμενοι

«Όχι στο κλείσιμο των πλυντηρίων του Φλέμινγκ» φωνάζουν οι εργαζόμενοι

mesa amarysia copy copy copyΚίνδυνος να κλείσει η Πτέρυγα ‘’Μπόμπολα’’ όπως  καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Α.Φλέμινγκ.

«Με πρόσχημα τις "Οικονομίες κλίμακας" η Διοίκηση, επιδιώκει το κλείσιμο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου Α. Φλέμινγκ που σήμερα είναι η μόνη υπηρεσία που λειτουργεί στην Πτέρυγα "Μπόμπολα" του Νοσοκομείου» καταγγέλλουν σε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει :

«Να θυμίσουμε πως μέχρι τις περίφημες διαθεσιμότητες του Γεωργιάδη, που επιχείρησε να κλείσει ολοκληρωτικά το Φλέμινγκ , χωρίς να το καταφέρει, στην Πτέρυγα αυτή λειτουργούσαν εργαστήρια, τρεις "βαριές" Κλινικές με περίπου 70 κρεβάτια, Οφθαλμολογική και Ουρολογική χειρουργική αίθουσα, Ακτινολογικό εργαστήριο...

 Οι προηγούμενες Διοικήσεις έκαναν κάθε προσπάθεια να αποψιλώσουν την Πτέρυγα, που ήταν πλήρως λειτουργική και ανακαινισμένη, να πάρουν και να σκορπίσουν μηχανήματα και εξοπλισμό, προκειμένου να μην είναι δυνατή η αξιοποίησή της ποτέ ξανά και να μην αποτελεί σημείο τριβής η επαναλειτουργία της, τόσο ανάμεσα στους εργαζόμενους, όσο και για το λαό της περιοχής. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν. 

Δεν πάει πολύς καιρός που η πρώην Διοικήτρια κ. Τσαγδή και η πέριξ της "αυλή", αναγκάστηκε να ματαιώσει την απομάκρυνση από το Νοσοκομείο του μηχανήματος οστικής πυκνότητας που σχεδίαζε, κάτω από την αντίδραση των Σωματείων εργαζομένων τόσο του Αμαλία Φλέμινγκ, όσο και του Σισμανογλείου αλλά και του λαού της περιοχής. Είναι νωπές οι μνήμες με την αστυνομία να απειλεί με συλλήψεις τον πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου του Α. Φλέμινγκ, που αποφεύχθηκαν κάτω από την πίεση της κινητοποίησης του κόσμου στην Πύλη της Πτέρυγας Μπόμπολα.

Έκτοτε, κυβέρνηση άλλαξε, Διοικήσεις άλλαξαν και πλήθαιναν μέρα με τη μέρα οι υποσχέσεις από τα πλέον επίσημα χείλη για την επαναλειτουργία της Πτέρυγας προς όφελος των αναγκών του κόσμου του Βορειο-ανατολικού άξονα της Αττικής και όχι μόνο.

Και ενώ με περίσσεια υπομονή περιμέναμε εργαζόμενοι και κάτοικοι την εκπλήρωση των υποσχέσεων, ξάφνου αντιμετωπίζουμε, αντί για την ανάπτυξη, την προοπτική της απομάκρυνσης και της τελευταίας υπηρεσίας που κρατάει ανοιχτή την Πτέρυγα. 

Η Διοίκηση, πιεσμένη και από "κύκλους" που ακόμα επιμένουν στο κλείσιμο του Νοσοκομείου, αγνοεί τεχνικο - οικονομική έκθεση (την αγνοεί - δεν την αμφισβητεί!) από την υπηρεσία που δείχνει ότι δεν θα γίνει καμία οικονομία από μια τέτοια ενέργεια και επιμένει στην κατάργηση των πλυντηρίων και εξυπηρέτηση από τα ήδη επιβαρυμένα πλυντήρια του Σισμανογλείου. 

Όλοι καταλαβαίνουν πως η κατάληξη θα είναι, από εκεί που δεν έβγαινε σεντόνι από το Νοσοκομείο, τα ρούχα να καταλήξουν στα γνωστά πλυντήρια των εργολάβων.  

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε το οριστικό κλείσιμο μιας ακόμα δομής του Φλέμινγκ. Το ζήτημα για μας δεν είναι μόνο, ούτε κυρίως οικονομικό - αν και ούτε αυτή η "πλευρά" στέκει - είναι κυρίως πολιτικό και αφορά τα κλεισίματα και τα λουκέτα υπηρεσιών και δομών. Αφορά στην ίδια την ύπαρξη του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ που είναι ανοιχτό μόνο χάρη στον αγώνα των εργαζομένων. Χάρη στην αλληλεγγύη των εργαζομένων των Νοσοκομείων και του λαού της περιοχής. Άμεσα, τα Σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων μας θα αποφασίσουν για την από κοινού αντιμετώπιση και αυτής της επίθεσης». 

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ Α. ΦΛΕΜΙΝΓΚ

 

Μετά την δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων στο σχεδιαζόμενο λουκέτο στην Πτέρυγα "Μπόμπολα", έγινε παρέμβαση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση,  από τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Φλέμινγκ και Σισμανόγλειο. Τη στήριξή και συμπαράστασή του εξέφρασε και το Σωματείο εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης που δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για να είναι στη συνάντηση, στην οποία παρόντες ήταν  εκτός από τα Σωματεία, ο Διοικητής και οι Υποδιοικητές Σισμανογλείου (που έχει την ευθύνη της Τ.Υ.) και Φλέμινγκ.

Όπως αναφέρουν σε παρέμβαση τους οι εργαζόμενοι στο Φλέμινγκ « Μετά την παρέμβασή μας, ο Διοικητής δεσμεύτηκε ότι οι συνάδελφοι θα εργαστούν για ένα τετραήμερο στα πλυντήρια του Σισμανογλείου προκειμένου να γίνει μέτρηση της παραγωγικότητας των μηχανημάτων και κατόπιν θα επιστρέψουν και θα συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία των πλυντηρίων του Φλέμινγκ. Παράλληλα μας ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί και η πρόταση της Διοίκησης συνολικά για την αξιοποίηση της Πτέρυγας Μπόμπολα.
   Την επομένη, εκδόθηκε σχετική απόφαση από το Διοικητή που, ως ένα βαθμό, αποκατέστησε την ηρεμία, χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση, να θεωρούμε πως έχει λυθεί οριστικά το θέμα. Και αυτό γιατί η όλη διαδικασία, από την λήψη της αρχικής απόφασης, την εξέλιξή της μετά την παρέμβαση των Σωματείων, ως και τον τρόπο που αποπειράθηκαν να την υλοποιήσουν, εκτός από παράτυπη, δείχνει ξεκάθαρα πως υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις που θα επιδιωχθεί να εφαρμοσθούν τώρα ή λίγο αργότερα. Στην πραγματικότητα εκείνο που φαίνεται να προωθείται είναι το κλείσιμο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου. Ως αντιπερισπασμός, ανεξάρτητα από προθέσεις,  θα λειτουργήσουν αόριστα σχέδια που θα "αναπτύξουν" (και) την Πτέρυγα "Μπόμπολα", όπως και το υπόλοιπο Φλέμινγκ που επίσης "αναπτύσσεται"...
   Πεποίθησή μας είναι, πως και αυτή η ενέργεια, όπως και μια σειρά άλλες που είναι σε εξέλιξη και έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση και στραγγαλισμό του Νοσοκομείου,  έχουν ξεκινήσει ήδη από τις προηγούμενες Διοικήσεις.Το λουκέτο στα πλυντήρια πχ είναι μια "ιδέα" της προηγούμενης Διοίκησης που "προωθήθηκε" ως τις μέρες μας σε βάρος των υποσχέσεων και των δεσμεύσεων της πολιτικής ηγεσίας.
   Είναι ενδεικτικό πως το έγγραφο της Τ.Υ. που μας ανακοίνωσε την όλη διαδικασία, με ζήλο αναφερόταν σε ενοποιημένα πλυντήρια. "Κάρφωνε" δηλαδή την πρόθεση της Διοίκησης και τα συμφωνημένα κάτω από το τραπέζι, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση, τουλάχιστον ακόμα, καθώς δεν αμφιβάλουμε πως θα υπάρξει στο μέλλον. Στο ίδιο έγγραφο προαναγγελόταν και  "νέα τεχνο-οικονομική μελέτη", αφού από την ήδη υπάρχουσα πρόσφατη, από την ίδια υπηρεσία, προέκυπτε πως η μεταφορά των μηχανημάτων και η συνακόλουθη ενοποίηση είναι ασύμφορη!
       Εντυπωσιακό, όσο και ενδεικτικό είναι πως στη συνάντηση με τη Διοίκηση, ο κος υποδιοικητής του Σισμανογλείου, σε μια αποστροφή του λόγου του μας κατατρόπωσε με το ατράνταχτο επιχείρημα: «Ε, καλά και το Φαρμακείο του Φλέμιγκ έκλεισε, δεν πάθατε και τίποτα»! (Πάντως, επειδή ο ίδιος δεν ήταν στο Νοσοκομείο εκείνη την εποχή, του προτείνουμε να ξαναπάρει πληροφορίες και να το ξανασκεφτεί, καθώς η πολιτική ηγεσία που τότε ήταν αντιπολίτευση και κατόπιν έγινε η κυβέρνηση που τον διόρισε, κατήγγειλε το κλείσιμο και υποσχόταν πως θα ξαναστήσει το Φαρμακείο.) 
   Από τη μία λοιπόν στα έγγραφα, τους ξεφεύγουν τα πραγματικά σχέδια, από την άλλη όταν δεν τους κάνουν οι μελέτες, λένε πως θα ...κάνουν άλλες που θα βολεύουν(!) ενώ ταυτόχρονα μετακινούν "δοκιμαστικά" το προσωπικό!  
Με όλα αυτά, ποιός να πιστέψει πως ότι και να γίνει, ότι και να βγάλουν οι "μετρήσεις" το λουκέτο στα πλυντήρια του Φλέμιγκ δεν είναι προαποφασισμένο;

  • Επειδή: Έχουμε πικρή εμπειρία από ακριβοπληρωμένα σχέδια που στο τέλος άφησαν έρημους θαλάμους, μηχανήματα σκορπισμένα και κατεστραμμένα, εγκαταστάσεις και νοσοκομεία κουφάρια, (Νταού, Παπαδημητρίου,το μισό Φλέμιγκ...)
  • Επειδή: Εκατοντάδες εργαζόμενοι βίωσαν την διαθεσιμότητα και πολλοί απέφυγαν την απόλυση μόνο χάρη στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας. Επειδή και σήμερα διαπιστώνουμε πως αυτός ο κίνδυνος για τη δουλειά και τη ζωή μας θα επανέλθει με τη μία ή την άλλη μορφή (πχ διαδικασία αξιολογήσεων και καταργήσεις δομών).
  • Επειδή βλέπουμε πως αυτές οι συνταγές ήταν που οδήγησαν χιλιάδες κόσμου σε ατέλειωτες αναμονές και σε ράντζα, σε υποβάθμιση της περίθαλψης και της ζωής του,

 Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής για άλλη μία φορά θα αναλάβουμε το καθήκον της αντίστασης και της υπεράσπισης των Νοσοκομείων και της περιουσίας τους. Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων , με τα Σωματεία μας, τους λέμε πως δεν πρόκειται να περάσουν σχέδια που θα οδηγήσουν στην παραπέρα υποβάθμιση συνολικά του Φλέμινγκ και των Νοσοκομείων της περιοχής».

Περισσότερα στην κατηγορία ΠΕΝΤΕΛΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης