Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΤΕΧΝΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ> Μ. Λαμπροπούλου/ εικαστικά

Μ. Λαμπροπούλου/ εικαστικά

Κατηγορία: ΤΕΧΝΕΣ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 08:54
Matina-Lambropoulou«Πολλές φορές αυτά που λένε οι άνθρωποι  δεν  είναι αυτά που νιώθουν...», λέει η Ματίνα Λαμπροπούλου και συνεχίζει: «Ο μόνος τρόπος να ‘διαβάσεις’ τα αληθινά συναισθήματα κάποιου είναι να παρακάμψεις το επιφανειακό επίπεδο των λέξεων και να μελετήσεις τις κινήσεις του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου του...
Βασικό θέμα είναι ο άνθρωπος ... από τους Βυζαντινούς χρόνους που η τέχνη ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την  θρησκεία.. έως την σύγχρονη ζωγραφική όπου η μελέτη της κίνησης των  μορφών ή του γυμνού σώματος μας αφήνουν να ερμηνεύσουμε,  σκέψεις, διαθέσεις και προθέσεις...
Οι τεχνικές με τις οποίες έχουν αποδοθεί οι μορφές πάνω στο ξύλο, το μουσαμά  ή το χαρτί, είναι μεικτές και  κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι μολύβια, κάρβουνα, λάδια, ακρυλικά, φύλλα χρυσού , ασημιού  η χαλκού, έως και  μπαχαρικά...»
Γεννημένη το 1979 στην Αθήνα, η Ματίνα Λαμπροπούλου  αποφασίζει από νωρίς να ασχοληθεί με την τέχνη και σε ηλικία 13 ετών μαθητεύει δίπλα στον ζωγράφο Τάκη Σχοινά, και συνεχίζει στο εργαστήρι του Θανάση Μήνη έως το 1998. Το 1997 αποφοιτεί από τον Κλάδο Εφαρμοσμένων Τεχνών και το 2000 ολοκληρώνει τις σπουδές της ως Τεχνικός Διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Από το 2001 εως το 2006 παρακολουθεί το μάθημα των μεικτών τεχνικών ζωγραφικής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών με δάσκαλο τον Κυριάκο Λαζαρίδη, ο οποίος αργότερα θα την εμπιστευτεί ως βοηθό  στο εργαστήριό του και σε αγιογραφήσεις ιδιωτικών Ναών.
Η αγάπη της για την τέχνη αλλά και το πώς αυτή επιδρά στην ψυχική διάθεση, την οδήγησαν να κάνει μια σειρά σεμιναρίων που έχουν σχέση με την δυνατότητα έκφρασης μέσω της δημιουργικής πράξης.
Στη ζωγραφική, παίζει με τα υλικά και πειραματίζεται ανάλογα με το θέμα χρησιμοποιώντας από μολύβια… έως και σοκολάτα…
Εδώ και λίγα χρόνια, στην προσπάθειά της να μετατρέψει την τέχνη σε δημιουργία που φοριέται, ασχολείται με το εικαστικό κόσμημα μπερδεύοντας, άλλοτε ατίθασα και άλλοτε πειθαρχημένα, μέταλλα…  γυαλιά… υφάσματα…  προσθέτοντας σε αυτά θετική ενέργεια, κέφι και χιούμορ. Εχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και κοσμήματος, συμμετείχε σε αγιογραφήσεις Ναών, τα έργα και τοιχογραφίες της έχουν «ντύσει» μαγαζιά της Αθήνας αλλά και ιδιωτικούς χώρους, ενώ παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια τέχνης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εργαστηρίου της (Δείτε περισσότερα: www.artmatina.com)
Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης