Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Κοινωνία>Οικολογική & Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη

Οικολογική & Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη

18 2 ecopresentationΠαρουσιάστηκαν οι εργασίες για τα φετινά Ecomobility και Freemobility

Η επίσημη παρουσίαση των εργασιών για Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων και του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Καντά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των Εκστρατειών Ecomobility και Freemobility 2017 - 2018, στο Πνευματικό Κέντρο. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την αντιδημαρχία Παιδείας και το Ecocity. Στον χαιρετισμό της, η αντιδήμαρχος Σοφία Χαντζάρα, αφού ευχαρίστησε συνδιοργανωτές, αξιολογητές, εκπαιδευτικούς και τους συμμετέχοντες μαθητές, τόνισε τη μεγάλη σημασία της δράσης, διότι «οι μαθητές ερευνούν, ενημερώνονται, εντοπίζουν τα προβλήματα της πόλης τους και προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας», όπως τόνισε.
Στόχος των εκστρατειών είναι η συμμετοχή των νέων στην καταγραφή και στην προσέγγιση προβλημάτων της πόλης, ώστε μέσα από τη βιωματική ενεργοποίησή τους να οδηγηθούν στην αναζήτηση λύσεων, με προσανατολισμό στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην αλλαγή συμπεριφορών και στην προώθηση της ποιότητας ζωής στις πόλεις μας.
Η διάρκεια των εκστρατειών είναι ετήσια. Αρχίζουν με την έναρξη της σχολικής περιόδου τον Σεπτέμβριο 2017 και ολοκληρώνονται με επίσκεψη στις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή των ομάδων στο Ecocamp το ερχόμενο καλοκαίρι.

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης