Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ>Πολιτισμός>Πλούσιο σε ... δράσεις το Cine Δράση!

Πλούσιο σε ... δράσεις το Cine Δράση!

programma vrilissia amarysiaΠλούσια θα είναι η κινηματογραφική παρουσία του Cine Δράση το πρώτο τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κινηματογραφική Λέσχη που έχει γίνει πια θεσμός στα Βριλήσσια:

« Συνεχίζουμε και το πρώτο τρίμηνο του 2018 τις προβολές, κάθε Πέμπτη 20:15 στο ΤΥΠΕΤ με:

-13 ταινίες από όλο τον κόσμο. Επιλεγμένες πολύ προσεκτικά ώστε να είναι πρωτότυπες στη θεματολογία και το ύφος, όχι χιλιοπαιγμένες και το σπουδαιότερο να συγκινούν το θεατή. Να μιλάνε στο μυαλό και την καρδιά του. Δύσκολη η επιλογή, αλλά σε αυτό συμβάλουμε όλοι όσοι παρακολουθούμε τις προβολές.  Μια από τις ταινίες «Τα πρόβατα δεν χάνουν το τρένο», δεν έχει παιχτεί ποτέ στους ελληνικούς κινηματογράφους και παραχωρήθηκε ευγενικά  στο Cine-Δράση από την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα και το Ινστιτούτο Θερβάντες.

-  Ξεκινάμε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου (ΤΥΠΕΤ, 20.15 μμ). Με μια εκδήλωση που περιλαμβάνει προβολή της ταινίας «Γλυκό φασόλι», κόψιμο πίτας, φαγητό, ποτό και χορό  συνοδεία παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής από τους Βασίλη Μιχαηλίδη μπουζούκι και Κώστα Γκελέσο τσαμπούνα, λίρα. .

-Στις 25 Γενάρη προβάλλουμε «Τα παιδιά του Swing» και συζητάμε για το Ολοκαύτωμα.

-Μια ταινία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη μας. Πρόκειται για «Το Παρκ» της Σοφίας Εξάρχου. Η σκηνοθέτης, η πρωταγωνίστρια Δήμητρα Βλαγκοπούλου και ο ηχολήπτης Στέφανος Ευθυμίου έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στα Βριλήσσια

-Ένα μήνα, τον Μάρτη, αφιερωμένο στις γυναίκες και τη θέση τους στην οικογένεια, την εργασία, την πολιτική την κοινωνία. Προβάλουμε  5 ταινίες που τις αφορούν, από τις καλύτερες με αυτή τη θεματολογία, από  την Αίγυπτο, την Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, το Ιράν, την Ελλάδα. Δύο συζητήσεις φωτίζουν σύγχρονες πλευρές της ανισότητας του γυναικείου φύλου. Μία στις 8 Μάρτη για  την βία εναντίον των γυναικών και μία στις 29 Μαρτίου, με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Η αρχαιολόγος» για τη σημασία να είσαι γυναίκα επιτυχημένη στο επάγγελμά σου στην Ελλάδα του σήμερα, η σκέψη σου να ξεπερνά τα καθημερινά και εφήμερα, αλλά να συναντάς πλείστες όσες δυσκολίες στην πορεία σου.

-Έναν συγγραφέα. Ο εξαιρετικός Τεύκρος Μιχαηλίδης συγγραφέας και σεναριογράφος συζητά με το κοινό  με θέμα: «Από το χαρτί στο πανί», την  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου.

-Ένα Φεστιβάλ. Την Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Μαρτίου το Cine-Δράση φιλοξενεί, για 3η  συνεχή χρονιά, τις εκδηλώσεις του 13ου Athens Animation Festival (Athens AnimFest). Βλέπουμε ταινίες κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο, ψηφίζουμε και δίνουμε το Βραβείο Κοινού.

 -Δύο εκδρομές. Μετά από απαίτηση όλων συνεχίζουμε. Στις 25 Φεβρουαρίου και τις 18 Μαρτίου  στο Μουσείο και τον  Αρχαιολογικό χώρο  της  Ελευσίνας και της  Τεγέας  αντίστοιχα.  Πλούσιοι χώροι, εξαιρετική , δοκιμασμένη ξεναγός».

 

Περισσότερα στην κατηγορία ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ > ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης