Είστε εδώ:ΑΡΧΙΚΗ>Υγεία>Oδηγοί για «αστική ανάπτυξη, υγεία και ευημερία» 65 πόλεις

Oδηγοί για «αστική ανάπτυξη, υγεία και ευημερία» 65 πόλεις

3 copyΣυνολικά 43 δήμαρχοι, μαζί με 80 ακόμη υψηλόβαθμους πολιτικούς συμβούλους και πολιτικούς εκπροσώπους πόλεων από όλον τον κόσμο, παραβρέθηκαν στη Σύνοδο που οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Κοπεγχάγη στις 12-13 Φεβρουαρίου.

Περίπου 125 εκατομμύρια πολίτες, από την Παραγουάη ως τη Ρωσική Ομοσπονδία, εκπροσωπήθηκαν από τους συμμετέχοντες σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική Σύνοδο που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της Διακήρυξης των Δημάρχων οι οποίοι δεσμεύθηκαν να εργαστούν με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για την περαιτέρω εξασφάλιση της Υγείας και της ευημερίας των κατοίκων και των πόλεών τους.

Σκοπός της Συνόδου ήταν να εξεταστεί κατά πόσο η υγεία και η ευημερία μπορούν να οδηγήσουν στην αστική ανάπτυξη με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ελλάδος, με το μεγαλύτερο Εθνικό Δίκτυο Δήμων στον ΠΟΥ Ευρώπης, βρίσκεται παρούσα σήμερα στην σημαντική αυτή Συνδιάσκεψη των Δημάρχων προκειμένου να αποδεχθούμε την Διακήρυξη που θα καθορίζει την δουλειά μας τα επόμενα χρόνια, για πόλεις υγιέστερες και ευτυχέστερες για όλους τους κατοίκους τους.

Η φυσική μας παρουσία στις εργασίες αυτής της τόσο σημαντικής συνδιάσκεψης, δείχνει και την ισχυρή πολιτική μας βούληση να εναρμονίσουμε τις πολιτικές μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις άλλες 1.400 ευρωπαϊκές πόλεις μέλη και να βρισκόμαστε στο Κέντρο των γεγονότων και των εξελίξεων που προάγουν την Υγεία, το Περιβάλλον, την Ποιότητα ζωής μας».

Η Σύνοδος των Δημάρχων των Υγιών Πόλεων του WHO στην Κοπεγχάγη, τελείωσε με την ομόφωνη αποδοχή μιας καινούριας πολιτικής ατζέντας δέσμευσης σε βασικούς τομείς της πολιτικής των Υγιών Πόλεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την προαγωγή της Υγείας. Από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων συμμετείχαν ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και αντιπρόεδρος Β΄ του Δ.Σ. του Δικτύου Γιώργος Μακρυνός, ο πρόεδρος του ΚΕΚΠΑΠ Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Ηρακλής Τιτόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, πολιτικός εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου στο Δίκτυο Στέφανος Τσιπουράκης και η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ, πολιτική εκπρόσωπος του Δήμου Φαρσάλων στο Δίκτυο Κυριακή Παναγιωτοπούλου.

Περισσότερα στην κατηγορία ΥΓΕΙΑ > ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε επίσης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Πληροφορίες

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Επικοινωνία

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Διεύθυνση: Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27,Μαρούσι
ΤΚ: 151 24
E-mail: info@amarysia.gr

Τηλέφωνο: 210 8066507, 210 8066485
Fax: 210 8052013

Χάρτης